Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

ΝΑ ΚΙ Ο....ΠΑΚΗΣ Ο ΣΛΑΒΟΚΤΟΝΟΣ - ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣΑ !!!

Αφού όλο το καλοκαίρι ο Πάκης αυτοανακηρύχθηκε Πατριάρχης της ευρωκρατίας στην Ελλάδα, σήμερα πουλάει και λίγο εθνικισμό για να ξεχάσει ο κόσμος τα Μνημόνια, μπερδεύοντας τον Άγιο Δημήτριο με εθνικιστικές κορώνες!

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής:
«Ο Θεσσαλονικεύς και Μακεδόνας Άγιος Δημήτριος, ένας από τους ενδοξότερους και λαοφιλέστερους Αγίους της Ορθοδοξίας, δίδαξε και διδάσκει πάντοτε πολλαπλώς, με τη ζωή του, το μαρτύριό του και την επέκεινα μνήμη του. Δύο διδάγματά του είναι σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, επίκαιρα για τον Ελληνισμό, και όχι μόνον:

Πρώτον, το δίδαγμα της αυταπόδεικτης και, γι' αυτό, αυτονόητης Ελληνικότητας της Μακεδονίας. Την οποία η σκέπη του Αγίου Δημητρίου προστατεύει, διαχρονικώς, ιδίως έναντι των Σλάβων, ήδη από τον 6ο μ.Χ. αιώνα. Με κορύφωση της προστασίας αυτής την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913, την ημέρα της εορτής του.

Και, δεύτερον, το δίδαγμα της «εν τω σταδίω», ύστερα από την ευλογία του φυλακισμένου Αγίου Δημητρίου, νίκης του Νέστορος επί του Λυαίου. Δίδαγμα που εμπνέει το Έθνος μας να μην υπολογίζει το μέγεθος της δύναμης, αλλά την πίστη στα ιδανικά του και την μέχρις αυτοθυσίας υπεράσπιση της Πατρίδας. Χρόνια πολλά και καλά. Ζήτω η Θεσσαλονίκη, η αιώνια Πρωτεύουσα της Μακεδονίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: