Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΠΩΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ. ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ.....''ΕΠΕΝΔΥΣΕ'' ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ !!!

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε στο Γιάννη Σμπώκο το τριμελές εφετείο κακουργημάτων για το εξοπλιστικό πρόγραμμα «Ερμής 2», επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Για την ίδια υπόθεση επέβαλε 25 και 20 χρόνια αντίστοιχα στον Αντώνη Κάντα και Νίκο Λεονταρίτη ενώ και οι τρεις οφείλουν να καταβάλουν στο Δημόσιο το ποσό ων 25 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση.
Στους δύο τελευταίους αναγωνρίστηκε από ένα ελαφρυντικό, έμπρακτης μεταμέλειας και καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, αντίστοιχα. Το δικαστήριο θα αποφασίσει για το αν θα κάνει δεκτό το αίτημα των κατηγορουμένων για αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους μέχρι το Εφετείο με την εισαγγελέα της έδρας να κάνει δεκτό το αίτημα για τους Κάντα και Λεονταρίτη, όχι όμως και για το Γιάννη Σμπώκο. 
Υπενθυμίζεται πως  οι Γιάννης Σμπώκος - πρώην διευθυντής Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας - πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών και Νίκος Λεονταρίτης - στέλεχος της διεύθυνσης Εξοπλισμών βρέθηκαν στο εδώλιο, με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε απιστία, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Οι ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν παραγραφεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος Ζαχαρίας Ανδρουλάκης έχει αποβιώσει. ΤΙ  ΤΑ...ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΕΕΟ !!!                                

Agapi Beach                                                                                          Δεν υπάρχουν σχόλια: