Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ....ΑΜΕΣΟ ΚΟΥΡΕΜΑ 200 ΔΙΣ. ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

Στο φως φέρνει η ιστοσελίδα της γερμανικής Bild, απόρρητο έγγραφο της Deutsche Bank, σύμφωνα με το οποίο, ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους, της τάξης των 200 δισ. ευρώ θεωρείται αναπόφευκτο. Το κούρεμα θα έρθει και θα είναι ακριβό, σχολιάζει η Bild«Το κούρεμα χρέους για την Αθήνα θα έρθει και θα είναι ακριβό», αναφέρει η Bild. Το έγγραφο της γερμανικής τράπεζας φέρεται να επισημαίνει ότι «βάσει εσωτερικών υπολογισμών της τράπεζας, οι οικονομολόγοι της DB εκτιμούν ότι θα πρέπει να χαριστούν στην Ελλάδα ως το τέλος του έτους περίπου 200 δισ. ευρώ χρέους».
Το ποσό επιμερίζεται σε περίπου 700 ευρώ για κάθε κάτοικο της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο της τράπεζας, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Βουνό χρέους»


«Μέχρι το τέλος του έτους το χρέος της Ελλάδας θα φτάσει περίπου τα 340 δισ., δηλαδή το 200% του ελληνικού ΑΕΠ, ενώ θα είναι 140% περισσότερο από ό,τι επιτρέπουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες και σημαντικά περισσότερο από ό,τι μπορεί η χώρα να αποπληρώσει στο μέλλον», συνεχίζει το δημοσίευμα και υποστηρίζει ότι κανένας οικονομολόγος δεν πιστεύει πλέον ότι η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει το «βουνό χρέους» με τις δικές της δυνάμεις.
Αποτέλεσμα εικόνας για χρεος ελλαδαςΌπως δηλώνει στη Bild ο Λούντερ Γκέρκεν, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής (CEP), «η οικονομία της Ελλάδας είναι κατεστραμμένη... Ένα κούρεμα χρέους είναι οικονομικά αναπόφευκτο».
Η γερμανική λαϊκή εφημερίδα προσθέτει πάντως, ότι το αν θα φτάσουμε πράγματι σε κούρεμα χρέους αποτελεί λιγότερο οικονομική και περισσότερο πολιτική απόφαση και αναφέρει ότι η απόφαση θα ληφθεί στο τέλος του έτους, μετά από διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.Αποτέλεσμα εικόνας για χρεος ελλαδαςThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια: