Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΔΝΤ. ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΥΠΡΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΛΕΕΙ Ο....''ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ'' ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ !!! [ video ] !!!

Όλα ή τίποτα, είναι η πρόταση του ΔΝΤ σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια» περνώντας σφιχτή θηλιά στο λαιμό εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, αφού πρόταση των δανειστών, από την οποία δεν υποχωρούν είναι να βγαίνουν στο σφυρί όλα τα σπίτια.

Απαίτηση – βόμβα του ΔΝΤ

Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου, επιμένει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα το «μοντέλο Κύπρου» για τα «κόκκινα» δάνεια, το οποίο υλοποιήθηκε στη Μεγαλόνησο ύστερα από τις δικές της απαιτήσεις και εκμηδένισε στην πράξη το «δίχτυ προστασίας» για την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών.
Μάλιστα, για τη χώρα μας η κ. Βελκουλέσκου θέτει τον πρόσθετο όρο να υπολογίζεται η αξία των ακινήτων σε τιμές αγοράς - που έχουν βρεθεί στο ναδίρ - και όχι στις αντικειμενικές, γεγονός το οποίο θα πολλαπλασιάσει τις εκποιήσεις ακινήτων. Το χάσμα για το θέμα αυτό μεταξύ Ελλάδας και δανειστών κατέστη έτσι αγεφύρωτο και ώθησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να το θέσει στον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Ο τελευταίος ανέλαβε να στηρίξει τις ελληνικές θέσεις στο Eurogroup και σε πολιτικό επίπεδο. Η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις μετά τη νέα απαίτηση - βόμβα του ΔΝΤ για τους πλειστηριασμούς καθυστερεί περαιτέρω και τη διαδικασία για την 1η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, καθώς παραμένουν ανοικτά βασικά προαπαιτούμενα της συμφωνίας.
Με την αξιολόγηση αυτή συνδέεται ευθέως το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους για να αποφευχθείτο «κούρεμα» των καταθέσεων. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών είναι εύκολο να καλυφθούν, καθώς δεν αναμένεται να υπερβούν τα 15 δισ. ευρώ.
Μετά το «χάσμα» που διαπιστώθηκε μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, εκτιμάται πως η αξιολόγηση θα καθυστερήσει, ενδεχομένως μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου, κάτι που
θα παρασύρει και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: