Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΤΡΑ : ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ.....!!! [ video ]

Στα άκρα φαίνεται να πηγαίνει η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του δημάρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη και του υπουργείου Ναυτιλίας. Ειδικότερα, το Λιμενικό Σώμα στέλνει τον πρώτο πολίτη της πόλης στον ανακριτή, για να απολογηθεί επειδή πριν από μερικές εβδομάδες «ξήλωσε» την καγκελόπορτα στο λιμάνι, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα στο παρακείμενο πάρκινγκ.
Όλα αυτά συνέβησαν λίγες μέρες μετά την επισημοποίηση της διαμάχης μεταξύ δήμου και υπουργείου αναφορικά με την τύχη του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας.
Εκτός από τις παρεμβάσεις για το πάρκινγκ, ο δήμος πριν από λίγο καιρό υπέβαλε αίτημα, ώστε να κάνει αναγκαίες παρεμβάσεις στον χώρο της μαρίνας.
Συγκεκριμένα, ζήτησε άδεια από το Λιμεναρχείο για να χρησιμοποιήσει δύτες που θα φωτογράφιζαν το σημείο, ώστε να συνταχθεί ειδική μελέτη για τη μαρίνα, πράγμα που δεν έγινε ποτέ, μια και το αίτημα δεν έγινε δεκτό.Αποτέλεσμα εικόνας για πατρα παραλιακο μετωπο
Ακολούθησε άλλο ένα περιστατικό που αφορούσε τη διάνοιξη δύο σημείων στη μάντρα του ΟΛΠΑ, με στόχο να φεύγουν τα νερά από τον δρόμο στη θάλασσα, για να μην πλημμυρίσει η πόλη. Αφού αυτό έγινε σε πρώτη φάση, στη συνέχεια εστάλη έγγραφο στον δήμαρχο, από τον οποίο ζητήθηκε να... ξαναβουλώσει τις τρύπες γιατί ήταν μεγάλες!
Για όλα τα ανωτέρω, ο δήμαρχος έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου, υποστηρίζοντας πως οι κλήσεις σε απολογία αποτελούν ακόμα μία προσπάθεια παρεμπόδισης από τον μηχανισμό του υπουργείου Ναυτιλίας και την κυβέρνηση στη λιμενική ζωή της πόλης:
«Επιδίωξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. είναι να παρεμβάλει εμπόδια στην de facto απόδοση στο λαό και στη νεολαία του νότιου πάρκου. Να αποτρέψει τη λειτουργία δωρεάν δημοτικού πάρκινγκ, καθώς και τη συνολική αξιοποίηση της λιμενικής ζώνης για τις ανάγκες των κατοίκων της Πάτρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: