Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΠΤΗΣΗ....ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! [ video ]

Ένα ταξίδι στο διάστημα στο οποίο θα συμμετέχουν μόνο Έλληνες ετοιμάζει η Μόσχα. Ρώσοι επιστήμονες ξεκίνησαν ένα πρωτότυπο πείραμα βάζοντας έξι Έλληνες εθελοντές σε ένα εικονικό διαστημόπλοιο όπου θα προσομοιώσουν επί οκτώ μέρες τις συνθήκες πτήσης και παραμονής στο διάστημα. 
Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεται ένα αμιγώς Ελληνικό πλήρωμα, με τους Ρώσους επιστήμονες να επισημαίνουν ότι στόχος τους είναι να μελετήσουν καλύτερα την Ελληνική φυσιολογία και ψυχολογία.
«Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο καλά θα τα πάνε μεταξύ τους και πόσο καλά θα εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. Πιστεύουμε ότι οι Έλληνες όχι μόνο μπορεί να μην είναι χειρότεροι από τους άλλους Ευρωπαίους στην εκτέλεση ορισμένων καθηκόντων, αλλά στην πραγματικότητα να αποδειχθούν καλύτεροι», δήλωσε ο Σεργκέι Πονομαριόφ, επιστημονικός διευθυντής του πειράματος «Σελήνη-2015».
Η Σοβιετική Ένωση ήταν η πρώτη χώρα που είχε στείλει γυναίκα στο διάστημα, την κοσμοναύτη Βαλεντίνα Τεράσκοβα, η οποία παρέμεινε σε τροχιά επί σχεδόν τρεις μέρες το 1963, δύο χρόνια μετά τον Γιούρι Γκαγκάριν, τον πρώτο άνθρωπο που «πέταξε» στο διάστημα.
Πέρυσι η Ρωσία έστειλε στο διάστημα την τέταρτη κοσμοναύτη στην ιστορία της, τη Γιελένα Σέροβα.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαστήματος (Roscosmos) ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει μια επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη το 2029. Ήδη το διαστημόπλοιο κατασκευάζεται και θα κάνει την παρθενική δοκιμαστική πτήση του το 2021.
Στη συνέχεια, θα «δέσει» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2023 και θα κάνει την πρώτη μη επανδρωμένη πτήση στο φεγγάρι το 2025.Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνες στο διαστημα  

Δεν υπάρχουν σχόλια: