Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ....ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΜΕ 1 ΕΥΡΩ....ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ 333 ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ !!!

Σε αξίες ίδρυσης εκ του μηδενός αποτιμήθηκαν και ιδιωτικοποιούνται οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες, με μεγάλους ζημιωμένους τους Ελληνες φορολογούμενους, αφού φορτώνεται οριστικά και αμετάκλητα στο δημόσιο χρέος όλο το κόστος των προηγούμενων ανακεφαλαιοποιήσεων και «διασώσεων» από το 2013 μέχρι σήμερα, ήτοι πάνω από 45 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι ξένοι επενδυτές, που στην πλειονότητά τους είναι κερδοσκοπικά χαρτοφυλάκια και ευκαιριακοί μέτοχοι, θα καταβάλουν περί τα 8,5 δισ. ευρώ σε μετρητά και ομόλογα που θα μετατραπούν «εθελοντικά» σε μετοχές, για να αποκτήσουν πλέον τον έλεγχο του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.Αποτέλεσμα εικόνας για τραπεζες
Με τα λεφτά αυτά θα αγοράσουν τις τέσσερις συστημικές τράπεζες σε πλήρη λειτουργία, με πλήθος θυγατρικών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ενεργητικό που φτάνει τα 340 δισ. ευρώ και σύνολο ιδίων κεφαλαίων άνω των 34 δισ. ευρώ.
Αυτό ήταν το τίμημα της πολιτικής επιλογής να αποφευχθεί πάση θυσία η κρατικοποίηση των τραπεζών ώστε μην ανοίξει η πληγή ενός καταστροφικού «κουρέματος» στις ανασφάλιστες καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.
Με λίγα λόγια, οι ελληνικές τράπεζες ξεπουλιούνται σε ιδιώτες επενδυτές αγνώστου ταυτότητος, με τεράστιο κόστος για το ελληνικό Δημόσιο και τους σημερινούς μετόχους, καθώς η μεγάλη διακύβευση αυτή τη φορά ήταν ότι έπρεπε με κάθε τρόπο να σωθούν από το «κούρεμα» οι εναπομείνασες καταθέσεις.Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΡΙΖΑ τραπεζες
Η τρίτη κατά σειρά ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου κατά 14,4 δισ. ευρώ κατά κοινή ομολογία θωρακίζει κεφαλαιακά τις ελληνικές τράπεζες για μεγάλο χρονικό διάστημα και θέτει τις βάσεις για την «εξυγίανση» του κλάδου, όμως ελάχιστα θα συνδράμει στην ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας, καθώς τα νέα κεφάλαια δεν προορίζονται για δάνεια αλλά για να καλύψουν τις κεφαλαιακές τρύπες των τραπεζών.Αποτέλεσμα εικόνας για τραπεζες
ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ - ΓΥΡΙΣΕ Ο ΤΡΟΧΟΣ - Γ@Μ@ΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ !!!                              Ένα ευρώ ίσον …300 μετοχές! – Απίστευτης, εξωφρενικής έκτασης είναι το οικονομικό έγκλημα που διαπράττεται με τη συνενοχή της κυβέρνησης Τσίπρα στην ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών.
Πάνε, τα έφαγαν οι τραπεζίτες τα περίπου 25 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε βάλει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το καλοκαίρι του 2013 για να τις σώσει!

Ποιος θα το πίστευε ποτέ ότι αν έδινε κάποιος ένα κέρμα του ενός ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, με αυτό το 1 ευρώ θα έπαιρνε… 333 μετοχές της Πειραιώς ή 100 μετοχές της Eurobank ή 50 μετοχές της Εθνικής ή 25 μετοχές της Alpha Bank!!!

Ένα… λεπτό του ευρώ κόστισε στην ανακεφαλαιοποίηση η κάθε μετοχή της Eurobank, δύο λεπτά η μετοχή της Εθνικής και τέσσερα λεπτά αυτή της Alpha! Πρωταθλήτρια όμως αναδείχθηκε η Πειραιώς, η οποία έστειλε τη μετοχή της στην άβυσσο των… τριών δέκατων του λεπτού!!!
Κανένας Τσίπρας, κανένας υπουργός δεν θα δώσουν λόγο γι’ αυτό;
Ο κ. Τσίπρας λόγο δίνει στην τροικα, τους τραπεζίτες και τις αγορές και το πάρτυ συνεχίζεται. Όπως εύστοχα λέγεται, άλλος γ@μεί κι άλλος πληρώνει…
Δώσε ανακεφαλαίωση κ. Τσίπρα. Ωχριά μπροστά σου ο Σημίτης Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣinred

Δεν υπάρχουν σχόλια: