Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015

ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ....ΤΟ 86% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ !!!

Την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση δημοσίευσε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και από την οποία προκύπτει ότι οι Έλληνες πολίτες παραμένουν πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον τους περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Σε ποσοστό 78% οι πολίτες θεωρούν πως τα πράγματα για τη χώρα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 13% θεωρεί πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Στην ίδια ερώτηση απαισιόδοξοι είναι και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που σε ποσοστό 56,5% θεωρούν πως τα πράγματα δεν κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Απογοητευτικά είναι και τα ποσοστά για το βαθμό ικανοποίησης από την κυβέρνηση. Ποσοστό 86% δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης και το αντίστοιχο ποσοστό στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσης υψηλό και φτάνει στο 70%.
Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη για το εάν η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ακόμα κι αν αυτές συνοδεύονται από σκληρά μέτρα. Το 50% των πολιτών δηλώνουν ΟΧΙ να μην εφαρμοστούν τα σκληρά μέτρα, ενώ το 40,5% δηλώνουν πως πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε σκληρές μεταρρυθμίσεις. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό που θέλει μεταρρυθμίσεις με σκληρά μέτρα είναι 44,5%.
Στις προβλέψεις τους οι πολίτες είναι επίσης απαισιόδοξοι. Το 73,5% δεν θεωρούν πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα κατορθώσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση και το μνημόνιο σε αντίθεση με το 17,5% που το πιστεύουν. Τα αντίστοιχα ποσοστά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι 55,5% που δεν πιστεύουν στην κυβέρνηση και 36,5% που θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο.
Για τον επόμενο ένα χρόνο οι πολίτες σε ποσοστό 43% απαντούν πως η οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει σίγουρα, ενώ το 27,5% πιστεύει πως μάλλον θα χειροτερεύσει. Μόλις 21,5% θεωρεί πως ούτε θα χειροτερεύσει αλλά ούτε και θα βελτιωθεί, ενώ συνολικά 6,5% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η οικονομική τους κατάσταση σίγουρα ή μάλλον θα βελτιωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: