Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ : ΛΑΓΚΑΡΝΤ....ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ !!!

Χαμηλώνει τις προσδοκίες για τα έσοδα από τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, λέγοντας ότι τα 4,5 δισ. ευρώ προέρχονται από δημοσιεύματα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα βεβαιωμένα έσοδα από τη λίστα Λαγκάρντ μέχρι τώρα είναι 120 εκατ. ευρώ και ότι ελέγχονται περίπου 1.600 υποθέσεις από τις συνολικά 2.062.
«Δεν θα ελεγχθούν 2.062 ονόματα, αλλά αυτά που έχουν ελεγκτικό ενδιαφέρον. Νομίζω είναι 1.600, αν δεν με απατάει η μνήμη μου» τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης.
«Ελέγχουμε στη λίστα και περιπτώσεις με μηδενικούς λογαριασμούς τη μέρα εκείνη, οι οποίοι όμως την προηγουμένη είχαν κινηθεί», πρόσθεσε.

Παράταση παραγραφής

Υπενθυμίζεται έντονη ενόχληση στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ είχε προκαλέσει τον Οκτώβριο η δήλωση του Τρύφωνα Αλεξιάδη ότι «έπρεπε να στηθούν Ειδικά Δικαστήρια για τη λίστα Λαγκάρντ».
Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης είχε ζητήσει από τον Τρ. Αλεξιάδη να διευκρινίσει τι εννοούσε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση θα παλέψει να μην παραγραφούν όσες υποθέσεις έχουν πάει εισαγγελέα».
«Για τις υπόλοιπες τι θα συμβεί; Άρα η λίστα Λαγκάρντ διαγράφεται; Είναι μείζον πολιτικό θέμα αν ισχύει» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εργασίας.
Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είχε σχολιάσει ότι βούληση της κυβέρνησης ήταν να παραταθεί η παραγραφή για ένα έτος (σ.σ κανονικά η υπόθεση παραγράφεται στα τέλη του έτους). 

ThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια: