Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΕΓΩ ΘΑ....[ ΣΑΣ ] ΚΟΨΩ ΤΟ ΚΡΑΣΙ !!! [ video ]

Στην επιβολή Ειδικών Φόρων και Τελών, σε κρασί και τυχερά παιγνίδια αντίστοιχα,  προχωρεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε ξημερώματα Τετάρτης στη Βουλή. Με άλλες διατάξεις του ξεκαθαρίζει το τοπίο με τα ανείσπρακτα ενοίκια και μειώνει στα 2 από 5 χρόνια τη θητεία του Υπερ -γραμματέα Εσόδων (ΓΓΔΕ).
Ειδικά για το κρασί, επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) 0,40 ευρώ το λίτρο ή 0,30 ευρώ ανά φιάλη παραγόμενου οίνου ( 750 ml) η οποία θα οδηγήσει στην αύξηση της λιανικής τιμής πώλησης του προϊόντος εμφιαλωμένου και μη.
Αποτέλεσμα εικόνας για ο μεθιστακασ
Υπολογίζεται ότι η επιβάρυνση για τον καταναλωτή θα φτάσει το 1,30 ευρώ για κάθε φιάλη οίνου, καθώς του ΕΦΚ των 0,40 λεπτών στην παραγωγή ακολουθεί ο ΦΠΑ 23% που επιβάλλεται επί αυτού του Τέλους.
Ανεξάρτητα αν πρόκειται για εγχώριο ή για εισαγόμενο κρασί το μόνο σίγουρο από την φορολόγηση είναι το «χτύπημα» το οποίο θα δεχτεί μέσα στην κρίση η ελληνική οινοποιεία και την επίπτωση που θα έχει στην κατανάλωση.  Το μέτρο έχει ήδη ξεσηκώσει τους οινοπαραγωγούς που κάνουν λόγο για καταστροφική εξέλιξη με πολλαπλές συνέπειες στον κλάδο του κρασιού αλλά και στην αγροτική παραγωγή.
Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο η φορολόγηση του κρασιού - όπου σήμερα δεν επιβάλλεται ΕΦΚ- είναι συμπληρωματικό μέτρο και περιλαμβάνεται στο «πακέτο» με τα προτεινόμενα ισοδύναμα που θα αντικαταστήσουν τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: