Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ....ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ !!!

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει το πρωί της Τρίτης, με το ασφαλιστικό να βρίσκεται στο επίκεντρο - Οι άξονες του νέου συστήματος. Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος πρόκειται να ενημερώσει το κόμμα σχετικά με τους σχεδιασμούς του για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, πριν αρχίσουν οι σχετικές διαβουλεύσεις με το κουαρτέτο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, για το ζήτημα του ασφαλιστικού θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό την προεδρία του Γιάννη Δραγασάκη.


Οι άξονες του νέου ασφαλιστικού συστήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώνοντας την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι σκοπός είναι η αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, ώστε να γίνει πιο ορθολογικό και δίκαιο και να αποκατασταθεί η βιωσιμότητά του, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζεται ο αναδιανεμητικός του χαρακτήρας.

Στον σχεδιασμό για το ασφαλιστικό σύστημα περιλαμβάνονται τα εξής σημεία:

·         Καθιέρωση εθνικής σύνταξης με «ρήτρα ανάπτυξης», που θα χορηγείται σε όλους όσοι έχουν τουλάχιστον 15 έτη ασφάλιση. Αυτό σημαίνει ότι σύνταξη θα παίρνουν όλοι, ακόμα και οι μακροχρόνια άνεργοι.
·         Στην εθνική σύνταξη προστίθεται η αναλογική σύνταξη με ενιαίο συντελεστή αναπλήρωσης επί του μισθού ή του εισοδήματος.
·         Οι εισφορές θα υπολογίζονται ανάλογα με το μισθό ή το εισόδημα.
·         Ενιαίοι κανόνες για τον υπολογισμό των συντάξεων όλων των ασφαλισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: