Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ....ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!

Μέτρα - σοκ για τις συντάξεις ζητούν οι δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση. Μέτρα που αν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν σε πλήρη ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος, προκαλώντας και κοινωνική αναταραχή.
Αποτέλεσμα εικόνας για κοινωνικη αναταραχη ελλαδα Με την υπόμνηση ότι «η χώρα χρειάζεται φιλόδοξα μέτρα που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος σε βάθος τριακονταετίας», οι επικεφαλής της τετραμερούς των πιστωτών αποχωρώντας από την Ελλάδα παρέδωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σημείωμα στην ελληνική κυβέρνηση, με το οποίο αξιώνουν:
Αποτέλεσμα εικόνας για βομβα στις συνταξεις 1. Να εφαρμοσθεί νέος τρόπος υπολογισμού στις κύριες συντάξεις με την καθιέρωση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και να επιβληθεί, μαθηματικός τύπος, που θα λαμβάνει υπόψη και τη γενικότερη εισοδηματική κατάσταση των ασφαλισμένων. Ενδεχόμενη επιβολή του νέου τρόπου θα προκαλέσει μειώσεις μέχρι και 40% στις κύριες συντάξεις.
Αποτέλεσμα εικόνας για βομβα στις συνταξεις 2. Να επιβληθεί ποσοστό αναπλήρωσης 48% στις κύριες συντάξεις και 6% - 7% στις επικουρικές, από περίπου 70% που είναι σήμερα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος με αποδοχές 1.000 ευρώ θα πάρει βασική σύνταξη 480 ευρώ το μήνα.
Αποτέλεσμα εικόνας για κοινωνικη αναταραχη ελλαδα 3. Να επανεξεταστούν όλες οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ακόμη και στους νυν συνταξιούχους.
Αποτέλεσμα εικόνας για κοινωνικη αναταραχη ελλαδα 4. Να γίνει επανυπολογισμός των συντάξεων ώστε όσοι βγαίνουν στη σύνταξη πριν από την ηλικία των 65 ή 67 ετών να λαμβάνουν το 58% των συντάξιμων αποδοχών, μέχρι να συμπληρώσουν την ηλικία κανονικής συνταξιοδότησης.
Αποτέλεσμα εικόνας για βομβα στις συνταξεις 5. Να συνδεθεί η εθνική σύνταξη με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Αποτέλεσμα εικόνας για βομβα στις συνταξεις 6. Να καταργηθεί το ΕΚΑΣ ή να ενσωματωθεί στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Αποτέλεσμα εικόνας για βομβα στις συνταξεις Το απίστευτο: Οι δανειστές ζητούν περικοπές ή εξοικονομήσεις που να αντιστοιχούν στο 25% του ΑΕΠ της χώρας (περίπου 45 δισ. ευρώ), προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό σε βάθος τριακονταετίας!
Ολες αυτές οι παρεμβάσεις, σύμφωνα με το σημείωμα των δανειστών, πρέπει να γίνουν σε μια φάση και να νομοθετηθούν μέσα στον Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: