Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΟΗΕ : ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ - ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΑΠΕΙΧΑΝ ΕΕ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ, 20 Νοέμβρη/TASS/. H τρίτη επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υιοθέτησε την Τρίτη ψήφισμα που περιλαμβάνει μέτρα ενάντια στην ηρωοποίηση (glorification) του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που υποβοηθούν την κλιμάκωση σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας σχετιζόμενες με αυτόν.
Συνολικά 126 κράτη-μέλη του ΟΗΕ υπερψήφισαν το ψήφισμα και τέσσερις χώρες- Καναδάς, Παλάου, Ηνωμένες Πολιτείες και Ουκρανία- ψήφισαν κατά. Άλλες 53 χώρες, συμπεριλαμβανομένων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απείχαν από την ψηφοφορία.
115 χώρες ψήφισαν ένα παρόμοιο ψήφισμα πέρυσι όταν (και πάλι) τρεις χώρες- Καναδάς, Ουκρανία και ΗΠΑ - το είχαν καταψηφίσει.

Το ψήφισμα καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε άρνηση του Ολοκαυτώματος και εκφράζει ανησυχία για οποιαδήποτε μορφή ηρωοποίησης (απότησης φόρου τιμής) στο Ναζισμό, σε πρώην μέλη των SS, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μνημείων γι' αυτούς, όπως επίσης και "ατελείωτες προσπάθειες βανδαλισμού ή καταστροφής μνημείων όσων πολέμησαν το Ναζισμό κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου".  
Το ψήφισμα δίνει επίσης προσοχή στην ενεργό χρήση του ίντερνετ ως μέσου προπαγάνδας του ρατσισμού και ξενοφοβίας και υπογραμμίζει την σημασία του να παρθούν νομικά μέτρα στο πλαίσιο της Διεθνούς Σύμβασης για τα Πολιτικά και Πολιτικά Δικαιώματα.
Ο αναπληρωτής πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Γιεβγένι Ζαγκάϊνοβ, ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο ψηφίσματος δήλωσε πως η επιτροπή συνέρχονταν την παραμονή της 70ης επετείου από το ξεκίνημα της δίκης της Νυρεμβέργης η οποία "... έδωσε απάντηση μιας δια παντός στο ερώτημα ποιοί προσωποποιούσαν τις δυνάμεις του καλού και του κακού κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου".
Το έγγραφο του ψηφίσματος. Πηγή: Fadomduck2.
***
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ

Δεν μας προξενεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι η Ουκρανία καταψήφισε το εν λόγω ψήφισμα - είναι γνωστή η φασιστική-ναζιστική ιδεολογική καταγωγή της σημερινής ακροδεξιάς ουκρανικής κυβέρνησης και το πως ανήλθε στην εξουσία. Η καταψήφιση του ψηφίσματος από ΗΠΑ και Καναδά αναδεικνύει τόσο την αλληλεγγύη τους στην ακροδεξιά κυβέρνηση του Κιέβου, όσο και την προσπάθεια τους να σταθούν απέναντι σε ψηφίσματα που φέρνει στον ΟΗΕ η Μόσχα. 

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι η αποχή της Ε.Ε. και της "αριστερής" ελληνικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ε.Ε. των δήθεν "δημοκρατικών αξιών" είναι αυτή που δείχνει ανοχή σε φασιστικά μορφώματα που ξεπηδούν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ταυτόχρονα διατρανώνει τον αντικομμουνισμό της και την εξίσωση κομμουνισμού-ναζισμού. Η στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκαλεί ερωτήματα. Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών είναι υπόλογο για την στάση αυτή και οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για την αποχή από την ψηφοφορία στα Ηνωμένα Έθνη.                                               
Μετάφραση: revol-now.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: