Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΟ EUROGROUP ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ....ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ EXPRESS. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΞΩΣΕΙΣ !!!

Ζητούν οι....''δανειστές'' εταίροι μας να δημιουργήσουμε 50.000 θέσεις προσωρινής διαμονής προσφύγων,( ΗOTSPOTS) και την ίδια ώρα απαιτούν να διωχθούν χιλιάδες Έλληνες από τα σπίτια τους. Η κυβέρνηση πριν μπει στις διαβουλεύσεις για τα κόκκινα δάνεια άλλαξε τον Κώδικα Δεοντολογίας με τον οποίο οι Τράπεζες θα κρίνουν αν θα χάνεις ή όχι το σπίτι σου ή ακόμα κι αν θα κατάσχουν περιουσία λόγω καταναλωτικών ή άλλου είδους δανείων.
Οι ομάδες του Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείο Ανάπτυξης έφτιαξαν έναν πίνακα ευλόγων δαπανών διαβίωσης για την ρύθμιση όλων των δανείων που είναι σύμφωνος της Διεθνούς Κλίμακας Ταξινόμησης (COICOP). Με όλα τα φορολογικά του στοιχεία ο δανειολήπτης θα περνά από τον έλεγχο της Τράπεζας και αν δεν συμφωνεί με τις απαιτήσεις της τότε σειρά έχουν οι δικαστικές διαμάχες που αναγκαστικά θα σε ρίξουν στον νόμο 4336/15 και ο δικαστής θα είναι αναγκασμένος να τηρήσει κατά γράμμα τον νόμο Κατσέλη εμπλουτισμένο με την μνημονιακή υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης ένας ενήλικας μπορεί να ζήσει με 537 ευρώ που σε αυτά περιλαμβάνονται: διατροφή, ένδυση-υπόδηση, λειτουργικά έξοδα κατοικίας, μετακίνηση, επισκευή και συντήρηση επίπλων και οικιακού εξοπλισμού, είδη οικιακής κατανάλωσης και ατομικής φροντίδας, ενημέρωση και μόρφωση, υπηρεσίες τηλεφωνίας και ταχυδρομείων, είδη και υπηρεσίες υγείας (φάρμακα αλλά όχι ιδιωτικά νοσοκομεία), οι υπηρεσίες εκπαίδευσης (παιδικοί σταθμοί, φροντιστήρια, αλλά όχι ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), οι υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας (γηροκομεία, ιδρύματα και σχολεία για ΑΜΕΑ, βρεφονηπιακοί σταθμοί) και οι οικονομικές υπηρεσίες (αμοιβές φοροτεχνικών, συμβολαιογράφων, δικηγόρων). Ακόμα όμως και τα ζευγάρια με δύο παιδιά θα πρέπει να μην υπερβαίνουν τα 1,347 ευρώ μηνιαίως για να μην μπουν σε κατάσταση κατάσχεσης ακινήτου λόγω οφειλών στις Τράπεζες. Από τα ποσά εξαιρούνται οι φόροι προς το Κράτος, οι ασφαλιστικές εισφορές και το ενοίκιο. Ό,τι είναι παραπάνω από το νούμερο του πίνακα η Τράπεζα το παίρνει ως δόση οφειλής πλέον και με το νόμο.
Αυτό φαίνεται καταρχάς ως μία ανάσα για τα χαμηλά εισοδήματα και μάλιστα το κυβερνητικό επιτελείο κομπάζει ότι η Διεθνής Κλίμακα Ταξινόμησης χρησιμοποιείται στην Αυστρία, στην Φιλανδία, την Ιρλανδία, στο Βέλγιο. Χρησιμοποιείται όμως και στην Ισπανία όπου οι κατασχέσεις ακινήτων έχουν γίνει επιδημία από το 2012.

Η λεπτομέρεια αυτού του παμπόνηρου εργαλείου που έφτιαξαν οι κυβερνήσεις υπέρ των Τραπεζών είναι ότι μπορεί το 2015 το όριο της φτώχειας για μια τετραμελή οικογένεια να είναι 999 ευρώ όμως δεν θα ισχύει το ίδιο για το 2016 αφού τα ποσά κάθε χρόνο θα αναπροσαρμόζονται αναλόγως των στοιχείων που προκύπτουν από τις Έρευνες Οικονομικών Προϋπολογισμών και τον πληθωρισμό. Δηλαδή θα περνάνε από την κρυφή κυβέρνηση Verwey και από το ψηφισμένο Δημοσιονομικό Συμβούλιο όπου θα το απαρτίζουν διορισμένοι μάνατζερ οι οποίοι θα κρίνουν με πόσα μπορεί να ζήσει ή να πεθάνει ένας Έλληνας για να γεμίζει το σεντούκι της ΕΚΤ, του ESM και του ΔΝΤ.
Έτσι λοιπόν, από την στιγμή που οι Τράπεζες κρατάνε την τύχη του Κράτους -το οποίο τα έδωσε όλα για την μη χρεοκοπία τους, την ανακεφαλαιοποίηση τους και πλήρη ανεξαρτητοποίησή τους από τον κρατικό έλεγχο αλλά πάντα κάτω από την προστασία της ΕΚΤ- το ποσό διαβίωσης για να σώσεις την περιουσία σου θα είναι ανάλογο με το τι θα κερδίσουν οι Τράπεζες και όχι με το τι θα κερδίσει ο πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: