Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ''ΑΡΙΣΤΕΡΑ''....ΑΠΟ ΤΑ LIDL !!!

Διάβασα κάπου ότι ο Τσίπρας θα καταλήξει να έχει συμπεριφορά δικτάτορα. Ο συντάκτης, γνωστός συγγραφέας, δικαιολογούσε την εκτίμησή του στο γεγονός ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός έπαψε να έχει πια λαϊκό έρεισμα. Θα έλεγα ότι - διαισθητικά - συμφωνώ.
Αυτή την εντύπωση αποκομίζω βλέποντας το πρόσωπό του να έχει αλλάξει εντυπωσιακά, το άλλοτε λιγοστό χιούμορ του να έχει εξαφανιστεί και κρίνοντας βέβαια τις σπασμωδικές κινήσεις του στο θέμα του παραιτηθέντος Σακελλαρίδη.

Δεν μπορεί πλέον να ελέγξει το παιγνίδι (τη συνοχή της κυβέρνησης). Δεν έχει όμως σημασία η διαίσθηση του καθενός.
Θα ’πρεπε να κοκκινίζουν όσοι εξακολουθούν να αποκαλούν τούτο το κυβερνητικό συνονθύλευμα ακροδεξιών και αυτοαποκαλούμενων αριστερών κυβερνώσα Αριστερά.
Ας επιλέξουν κάτι πιο προσιτό, είτε για να μη γελάει ο κόσμος είτε για να μην εξευτελίζεται άλλο η πολύπαθη Αριστερά.
Είναι δυνατόν η Αριστερά να υπογράφει φαρδιά - πλατιά την έξωση ανθρώπων από το σπίτι τους;
Τι σόι Αριστερά είναι τούτη; Αλλά άμα συνθηκολογείς, άμα υποτάσσεσαι, ξεχνάς μετά πολλά από όσα ιδεολογικά σε συγκροτούσαν και καθόριζαν την ηθική σου στάση, αρχίζεις να μην πολυθυμάσαι τι σημαίνει Αριστερά, χάνεις τ’ αυγά και τα καλάθια.
Τότε εμφανίζεται ο κίνδυνος (πάντα ελλοχεύει στις ανθρώπινες σχέσεις και ιδεολογίες) να γελοιοποιηθείς, να εξευτελιστείς, να γίνεις βορά στη χλεύη της κοινωνίας.
Αρνούμαι να πιστέψω, παρά τις ενδείξεις που συνηγορούν σ’ αυτό, ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός θα καταλήξει να έχει συμπεριφορά δικτατόρων.

Ομολογώ ότι ταράχτηκα όταν διάβασα την πολύ σκληρή αυτή διατύπωση, όμως με προβλημάτισε.
Επειδή, δε, υπάρχουν ανάλογα ιστορικά παραδείγματα, το μούδιασμα επικρατεί και επεκτείνεται στο σώμα και το πνεύμα. Τα γεγονότα βοούν, όπως και το εγγύς μέλλον.
Εδώ που τα λέμε, τούτο το μόρφωμα που κυβερνά ουδέποτε είχε πλατύ λαϊκό έρεισμα.
Ξέχασαν ίσως ότι έφτασαν στη συγκυβέρνηση συγκυριακά λόγω της σήψης, της διαφθοράς, του βουλιάγματος σε σκάνδαλα και της ανεπάρκειας των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αρνούμαι επίσης προβλέψεις και προφητείες, πολύ φοβάμαι όμως ότι ούτε νύχτα δεν θα καταφέρουν να φύγουν οι κυβερνώντες, τόσο ελάχιστη, ώς ανύπαρκτη, είναι η αύρα αισιοδοξίας (sic) που εκπέμπουν.   
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: