Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΟΤΑΝ Η ΠΙΤΣΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΧΝΗ - PIZZA C CONO - PIZZA ON THE GO !!!

Φαγητό του φτωχού η πίτσα ήταν για αιώνες φαγητό του δρόμου που δεν συμπεριλαμβανόταν στην οικιακή κουζίνα. Ακόμα και σήμερα η κουλτούρα της πίτσας στη νότια Ιταλία είναι σε ένα λεπτό κομμάτι πίτσα που τρώγεται διπλωμένο, στα όρθια και στο δρόμο. Οι Ιταλοί φουρνάρηδες έφεραν την τέχνη της πίτσας στη Νέα Υόρκη η οποία κέρδισε και μάλιστα με διαφορά την καρδιά όλων των λαών, οι οποίοι τη λάτρεψαν και την υιοθέτησαν ακόμα κι αν μιλούσε μία εντελώς διαφορετική διάλεκτο από την παράδοση τους, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία και η Κορέα. Και μπορεί στους Ιταλούς να οφείλουμε την επινόηση της pizza, αλλά κανείς δεν την απογείωσε όπως οι αμερικανοί. Στα επιτήδεια χέρια μας η πίτσα γίνεται ένας εύπλαστος κώνος και ανοίγει από την ειδική πρέσα που διαθέτουμε, πριν γεμίσει πάνω στη ζαλάδα του με τα υλικά της αρεσκείας σας και οδηγηθεί στο ψήσιμο. Δεν παραλείπουμε τη φρέσκια ρίγανη στη σάλτσα, η σπιρτάδα της οποίας δένει θαυμάσια με τη γλυκιά ντομάτα και ταιριάζει στις ομοϊδεάτισσες πιπεριές, κι αν σας αρέσουν τα ελαφρώς πικάντικα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο tabasco είτε μια πρέζα μπούκοβο πριν το ψήσιμο. Η ιδανική θερμοκρασία του ειδικού φούρνου μας τρομάζει σε ελάχιστο χρόνο το λεπτό ζυμάρι της Pizza C Cono πού έτσι γίνεται τραγανό απ'έξω και αφράτο στην καρδιά του. Η πίτσα κώνος με ''ΦΡΕΣΚΑ'' υλικά που γεμίζεται και ψήνεται μαγικά, μπροστά στα μάτια σας είναι πλέον από τα αγαπημένα νέα σνάκ που δεν αφήνει αδιάφορους μικρούς και μεγάλους. Η pizza είναι από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά. Είναι τόσο απλή και τόσο σύνθετη παράλληλα. Είναι η ερωμένη σου άμα έχεις ξενυχτήσει και θέλεις κάτι να “τσιμπήσεις”. Είναι η μοναδική γυναίκα που μπορείς να δεις μπάλα μαζί της. Είναι η κολλητή σου που τρέχεις όταν δεν πήγε και τόσο καλά εκείνο το ραντεβού. Είναι η ψυχολόγος σου που θα έχει πάντα, αν όχι μια ζεστή αγκαλιά για εσένα, σίγουρα μια ζεστή μπουκιά. Και δύο. Και τρεις.Στο Pizza C cono & Frutty C Cono ετοιμάζουμε τη ζύμη από το αλεύρι το νερό και τη μαγιά, χωρίς επιπλέον πρόσθετα ενώ η φρεσκάδα των υλικών και η ποιοτητά τους, προσθέτουν τους επιπλέον γευστικούς πόντους στην απλότητα.Δεν χρησιμοποιούμε κατεψηγμένες ζήμες,ή κατεψηγμένα μείγματα, ή κατεψηγμένο τελικό προ'ι'όν και αυτή είναι η κύρια διαφοροποίηση της ''Pizza C Cono & Frutty C Cono'' από τον ανταγωνισμό. Ένα τόσο αρχαίο φαγητό που όμως ανταποκρίνεται τέλεια στους σύγχρονους διατροφικούς προσανατολισμούς της εποχής μας. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα έχουν φτιαχτεί χιλιάδες εναλλακτικά είδη πίτσας & ζύμης: παχιά, λεπτή, μέτρια, σκεπαστή, με μυρωδικά, με διάφορα είδη τυριών, ψημένη, σε ηλεκτρικό φούρνο, σε φούρνο με ξύλα, σε γκάζι, ακόμα και στα κάρβουνα. Αλλά ποτέ πίτσα σε....κώνο !!! www.pizzaccono.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: