Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΡΩΣΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ Su24. ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ Η ΜΟΣΧΑ !!! [ video ]

Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε στρατιωτικό αεροσκάφος, με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να επιβεβαιώνει ότι το μαχητικό ήταν ρωσικό.

Το ρωσικό μαχητικό Su 24, που κατερρίφθη από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας. Εκπρόσωπος του τουρκικού στρατού επιβεβαίωσε ότι το τουρκικό αεροσκάφος F-16 κατέρριψε πολεμικό αεροπλάνο μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου της.

Σύμφωνα με το CNN Turkey, το μαχητικό ανήκε στη Ρωσία. Και οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν ενεργοποιώντας τα αλεξίπτωτά τους. Το αεροπλάνο συνετρίβη στη συριακή επαρχία της Λατάκειας.

Ο ένας από τους δύο πιλότους του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-24 το οποίο κατερρίφθη στην περιοχή της συρο-τουρκικής μεθορίου είναι νεκρός, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, επικαλούμενο τοπικές πηγές.
Ο δεύτερος πιλότος βρίσκεται στα χέρια των τουρκμενικών ανταρτικών δυνάμεων που πολεμούν κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ στη βόρεια Συρία.


«Δεν υπήρξε παραβίαση του τουρκικού εναερίου χώρου»
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει πως το μαχητικό ήταν ρωσικό και δηλώνει πως το μαχητικό δεν είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.
Νωρίτερα η τουρκική πλευρά προειδοποίησε τη Ρωσία σχετικά με την παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας κατά τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.     Embedded image permalink                                              
Πολύ σοβαρό χαρακτηρίζει το περιστατικό η Ρωσία
Για «πολύ σοβαρό περιστατικό» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, αναφερόμενος στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, αλλά πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικών πρακτορείων, πηγές του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, αναφέρουν ότι μπορούν να αποδείξουν ότι το αεροσκάφος που κατερρίφθη βρισκόταν σε συριακό εναέριο χώρο καθ΄ όλη τη διάρκεια της πτήσης.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan, στην περιοχή που έπεσε το αεροπλάνο βρίσκεται ρωσικό ελικόπτερο και διεξάγει έρευνα για την ανεύρεση των δύο πιλότων που εκτοξεύθηκαν από το αεροπλάνο.
Σημειώνεται ότι η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους συνέβη μια μέρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ στην τουρκική πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: