Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΡΙΣΙ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ. ΧΑΡΤΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΙΟΥ !!! [ video ]

Πολλαπλές επιθέσεις με πυροβολισμούς σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι, ενώ εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από το Stade de France, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαλλία για τουλάχιστον 12 ημέρες - Κλείνει τα σύνορα ο Ολάντ - Τέσσερις τρομοκράτες νεκροί από αστυνομική επιχείρηση.
Η εφημερίδα Le Parisien ανήρτησε μια λίστα με τους νεκρούς και τους τραυματίες από όλα τα σημεία που σημειώθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.
  • Θέατρο Μπατακλάν: Τουλάχιστον 118 νεκροί, 7 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση, 4 πιο ελαφρά
  • Οδός Σαρόν: 19 νεκροί, 13 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση, 10 πιο ελαφρά
  • Οδός Μπισά: 14 νεκροί, 10 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση, 10 πιο ελαφρά
  • Λεωφόρος Ρεπουμπλίκ: 4 νεκροί, 10 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση 11 πιο ελαφρά
  • Stade de France: 4 νεκροί, 11 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση,  39 τραυματίες
  • Οδός Μπομαρσέ: 3 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση, 4 ελαφρά
Στη γαλλική πρωτεύουσα σημειώθηκαν έξι συντονισμένες επιθέσεις, ανάμεσα τους μία έξω από το Stade de France κατά τη διάρκεια του αγώνα Γαλλία-Γερμανία και η πλεόν αιματηρή σε συναυλία στο Μπατακλάν όπου οι δράστες κράτησαν πολλούς ομήρους. Εκρήξεις και πυροβολισμοί συγκλόνισαν την πόλη και ο Γάλλος Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οκτώ «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στις επιθέσεις, οι επτά εκ των οποίων πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν φορέσει: Τέσσερις από τους δράστες σκοτώθηκαν στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν, εκ των οποίων οι τρεις πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά και ο τέταρτος έπεσε νεκρός από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που επενέβησαν. Τρεις βομβιστές-καμικάζι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Stade de France και άλλος ένας στην λεωφόρο Βολτέρου, κοντά στο Μπατακλάν, στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού, διευκρίνισε η πηγή αυτή.
Attentats du 13 novembre à Paris : Retour sur... από lemondefr             
             

Δεν υπάρχουν σχόλια: