Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΤΕ...ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ !!!

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καπνικαρέα και πορεία στην οδό Ερμού στο Σύνταγμα απάντησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος στα ανοιχτά μαγαζιά χθες.
Η ομοσπονδία προκήρυξε 24ωρη απεργία αφού, όπως επισημαίνει, «το μνημονιακό νομοθετικό πλαίσιο θα εξοντώσει τους εμποροϋπαλλήλους, αφού τους αναγκάζει να εργαστούν “σερί, χωρίς καμιά ανάπαυση, για πάνω από ένα μήνα και μάλιστα στην πλειοψηφία τους απλήρωτοι για την κυριακάτικη εργασία».
Σε απεργιακή διαδήλωση στα Χαυτεία (Αιόλου και Σταδίου) προχώρησε και το Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια.
Με συνθήματα «Δεν δουλεύουμε – δεν ψωνίζουμε – απεργούμε», «Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά» και « Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά» οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την ποινικοποίηση και την καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αγώνων.
Και στην Θεσσαλονίκη
Με συγκέντρωση, πορεία διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό πολυκαταστημάτων αντέδρασαν οι εμποροϋπάλληλοι στη λειτουργία των εμποριών καταστημάτων χθες και στη Θεσσαλονίκη.
Γεγονός είναι πάντως, ότι για πρώτη φορά κατά την Κυριακή, η αγορά της πόλης είχε κίνηση και κόσμο, γεγονός που αποδίδεται στην εορταστική περίοδο.
Οι εμπορουπαλληλοι από την πλευρά τους πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας το μεσημέρι, ενώ ακολούθησε πορεία στους πιο εμπορικούς δρόμους, όπως οι οδοί Μητροπόλεως, Κομνηνών και Ερμού, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Στο πλαίσιο των κινητοποιησεων αποκλείστηκε για λίγο συμβολικά η είσοδος του πολυκαταστήματος "Αττικά", ενώ δεν έλλειψαν οι αψιμαχίες μεταξύ απεργών και καταναλωτών.
Αλληλέγγυα από την άλλη, η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών με ανακοίνωση της, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
"Είναι ένα ακόμη τραγικό μέτρο για τους εμποροϋπαλλήλους, που όλα τα αυτά τα χρόνια έχουν υποστεί πάμπολλα αντεργατικά μέτρα", τόνισε.
Τα εμπορικά καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν και τις άλλες δύο Κυριακές, που μεσολαβούν μέχρι το τέλος του έτους, στις 20 και 27 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: