Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ. ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΒΑΓΔΑΤΗ !!!

Η κυβέρνηση του Ιράκ ανακοίνωσε, ότι η είσοδος «περίπου ενός τάγματος» Τούρκων στρατιωτών στην βόρεια περιοχή Νινευή αποτελεί παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας και κάλεσε τις τουρκικές δυνάμεις να αποχωρήσουν αμέσως.
Το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, χαρακτήρισε την τουρκική δραστηριότητα «εισβολή» και απέρριψε κάθε στρατιωτική επιχείρηση που δεν γίνεται κατόπιν συντονισμού με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Βαγδάτης.
Αντίστοιχη ήταν και η αντίδραση του ιρακινού πρωθυπουργού, ο οποίος έκανε λόγο για καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

"Έχουμε την επιβεβαίωση ότι η Τουρκία έστειλε στο ιρακινό έδαφος στρατεύματα που εκτιμώνται σχεδόν σε ένα τεθωρακισμένο σύνταγμα, που συνοδεύεται από άρματα μάχης και πυροβολικό δήθεν για να εκπαιδεύσουν ένοπλες ομάδες, και αυτό χωρίς το αίτημα ή την έγκριση των ομοσπονδιακών ιρακινών αρχών", διατυπώνει με διαμαρτυρία η ανακοίνωση.
Η στρατιωτική μετακίνηση έγινε χθες στο πλαίσιο μιας εκ περιτροπής εναλλαγής του προσωπικού που μετέχει στην αποστολή, σύμφωνα με το Ανατολή.
Σύμφωνα πάντως με αξιωματούχους του υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, οι ενέργειες της Τουρκίας δεν εντάσσονται στο πλαίσιο της διεθνούς συμμαχίας κατά του ISIS, αν και δήλωσαν ενήμεροι για τα γεγονότα.  Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: