Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ....ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ !!!

Οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί κάνουν τα τελευταία χιλιόμετρα του γαλάζιου προεκλογικού υπερμαραθωνίου των τριών μηνών. Με το φόβο της διάσπασης να κυριαρχεί σε πολλά πολιτικά γραφεία κεντρικών στελεχών της Ν.Δ. για την επομένη των εσωκομματικών εκλογών, αλλά με εμφανή την αγωνία για το εάν θα κυλήσουν όλα ομαλά την προσεχή Κυριακή, οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί κάνουν τα τελευταία χιλιόμετρα του γαλάζιου προεκλογικού υπερμαραθωνίου των τριών μηνών.
Στη σκιά της δημόσιας ανησυχίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ότι ίσως υπάρξει νέο τεχνικό πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα διεξαγωγής των εκλογών, καταβάλλεται από όλους μεγάλη προσπάθεια για να κινητοποιηθούν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ.
Εξάλλου από τη συμμετοχή των μελών, στελεχών, φίλων και ψηφοφόρων της Ν.Δ. θα εξαρτηθούν πολλά για την εκλογική μάχη, ενώ από το αποτέλεσμα της Κυριακής και τα ποσοστά των υποψηφίων θα φανεί εάν θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος την 10ηΙανουαρίου.
Παρά το γεγονός ότι όλοι δημόσια εμμένουν στην άποψη πως το καταστατικό ορίζει το 50%+1 για την εκλογή από τον πρώτο γύρο, εάν ο πρώτος έχει ποσοστό άνω του 40%, περίπου 42-43% και η διαφορά του από τον δεύτερο είναι της τάξεως των 15 ποσοστιαίων μονάδων, είναι πολύ πιθανόν να μην διεξαχθεί, κατόπιν συμφωνίας όλων, ο δεύτερος γύρος.
Αυτή τη στιγμή όλα τα σενάρια δείχνουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να είναι πρώτος στην κούρσα, αν και τα ποσοστά διαφέρουν ανάλογα με την εταιρεία. Εάν ο ίδιος είναι δεύτερος, κάτι που θεωρείται δύσκολο να συμβεί, τότε ίσως να παραιτηθεί και να μην συμμετάσχει στο δεύτερο γύρο. Εάν είναι πρώτος, που είναι και το πιο πιθανό, θα εξαρτηθεί από τον δεύτερο και τη διαφορά που θα υπάρξει, εάν θα γίνει ή όχι ο δεύτερος γύρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: