Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΔΙΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ....''ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ'' !!!

Οι λεγόμενοι εταίροι – δανειστές με μια αλαζονική κίνησή τους  έκαναν καθαρό το ποιος είναι το αφεντικό σ’ αυτή την χώρα και οι αχυράνθρωποι που παριστάνουν τους κυβερνήτες έκαναν τουμπεκί ψιλοκομμένο, γράφοντας στα παπάρια τους το Σύνταγμα, που επιτάσσει ότι  «Η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Αυτά για τους ίδιους είναι πολυτέλειες και μάλλον θα πρέπει να προσθέσουν στο συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος "αν μας το επιτρέπουν οι δανειστές".

Μέχρι την Παρασκευή η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία εφαρμογής των προαπαιτούμενων, έτσι ώστε η απόφαση για την εκταμίευση να ληφθεί από το Δ.Σ. του ESM τη Δευτέρα το πρωί, αποφάσισε το EWG, αφού πρώτα ζήτηθηκε από τους δανειστές να αναβληθεί το «παράλληλο πρόγραμμα». Mετά τις 7 Ιανουαρίου και ύστερα από συνεννόηση με τους δανειστές η κυβέρνηση αναμένεται να φέρει το «παράλληλο πρόγραμμα» στη Βουλή. Για την απόσυρση ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χουλιαράκης το Euro Working Group.

Συγκεκριμένα, μέχρι αύριο Παρασκευή θα πρέπει να δημοσιευτεί η υπουργική απόφαση για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον τομέα της υγείας, έτσι ώστε η απόφαση για την εκταμίευση να ληφθεί από το Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τη Δευτέρα το πρωί, όπως αποφάσισε το Euro Working Group, που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης
Το παράλληλο πρόγραμμα, θεωρήθηκε από τους εκπροσώπους των δανειστών, ότι είναι ακοστολόγητο. Σκοπός είναι στο μεσοδιάστημα να γίνει η κοστολόγηση των μέτρων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς σχετικά με το περιερχόμενο του νομοσχεδίου και την κάλυψη του ενδεχόμενου δημοσιονομικού κόστους.
Μετά τις αντιδράσεις των δανειστών οι οποίοι έκριναν πως πιθανώς να υπονομεύσει το τρίτο μνημόνιο που τηρεί και εφαρμόζει η Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση μπροστά στο ενδεχόμενο παγώματος της δόσης του ενός δισ. ευρώ, πραγματοποίησε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και άλλους υπουργούς και αποφάσισε ότι το πολυνομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα αποσύρεται. ThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια: