Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ....ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ !!!

Στη δημοσιότητα δόθηκε ολόκληρη η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για το μαχαίρι που μπαίνει στον τρόπο υπολογισμού των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Ενδεικτικά, σε ΙΚΑ και Δημόσιο, αυξάνονται σταδιακά τα όρια ηλικίας από 6 μήνες έως και 17 χρόνια έως το 2018. Από το 2019 και μετά σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης θα είναι τα 67 χρόνια, ή τα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης.
Επί της ουσίας, η εγκύκλιος εξειδικεύει τα νέα ελάχιστα όρια για πλήρη σύνταξη που προβλέπει, ο νόμος ο οποίος πέρασε προ  περίπου μηνός από τη Βουλή και καταργεί τις πρόωρες συντάξεις. Έτσι αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ψευδεπίγραφη η υπόσχεση ότι δεν θα κοπούν κύριες συντάξεις, τη στιγμή που οι μεγάλες μειώσεις σε κύριες, επικουρικές, επιδόματα έχουν ήδη δρομολογηθεί, με τις περικοπές στα ταμεία, την εφαρμογή προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου.
Διευκρινίζεται ότι θεμελιωμένο δικαίωμα υφίσταται, όταν ο ασφαλισμένος συμπληρώνει τον ελάχιστο χρόνο ασφάλισης και το όριο ηλικίας (όπου αυτό προβλέπεται), που απαιτούνται για τη συνταξιοδότησή του.                                                                    
Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, με πίνακες και παραδείγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: