Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΕΕΕΕΕ....ΚΑΙ ???

H Ελληνίδα αθλήτρια της Άρσης Βαρών, Ευτυχία Ανανιάδου, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο Χιούστον της Αμερικής, τον περασμένο Νοέμβρη, βρέθηκε «ντοπέ» . Μια είδηση, που για ελάχιστους πλέον έχει ενδιαφέρον, ή προκαλεί κάποια έκπληξη. Αυτό πια θεωρείται σύνηθες φαινόμενο στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό. Μια είδηση που έχει ξεφτίσει, μια είδηση που κρύβει τόνους υποκρισίας. Εδώ βρέθηκαν, μαζί με τη δική μας αθλήτρια, καμιά 25αριά ακόμα αθλητές. Ε,…και ποιος ενδιαφέρεται;
Για τη χώρα μας, ο αθλητισμός θεωρείται πολυτέλεια. Σήμερα, για να ασκηθείς σωστά, χρειάζεσαι χρήματα. Εκατομμύρια συνάνθρωποι μας απέχουν από κάθε έννοια φυσικής αγωγής. Ανεργία, πείνα, φτώχεια, υγεία, θέρμανση, καθαριότητα, κατοικία κλπ.
Αυτή είναι η πλειοψηφία. Ποιος λοιπόν έχει μυαλό να σκεφτεί και άλλα πράγματα, όταν κινδυνεύει αύριο να μην έχει σπίτι;
Για να κάνεις λοιπόν σπορ και να ενδιαφέρεσαι γενικότερα για το χώρο, υποτίθεται, ότι έχεις λυμένα όλα τα παρά πάνω προβλήματα. Όταν λοιπόν ο αθλητισμός, η άσκηση, η φυσική αγωγή, έχουν μπει στη βιτρίνα και πουλιούνται σαν εμπόρευμα, λογικό είναι, στον καπιταλισμό, να τα απολαμβάνουν, όπως όλα τα ωραία πράγματα, αυτός που έχει λεφτά.
Για αυτό ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός, για να γίνουν κτήμα του κάθε εργαζόμενου, χρειάζεται πρώτα να δημιουργήσουμε μια κοινωνία για ανθρώπους που να σέβονται ο ένας τον άλλο, και τον πολιτισμό να τον απολαμβάνουν ΟΛΟΙ……….                 
ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: