Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ....ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!!

Με απίστευτές εκφράσεις μίλησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, για τη τουρκική πολιτική ηγεσία, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας συνέντευξης Τύπου.
Μιλώντας ενώπιον 1392 δημοσιογράφων ο Πούτιν ανέφερε ότι «κάποιοι στην Τουρκία ήθελαν να γλείψουν τους Αμερικανούς σε συγκεκριμένο σημείο, αλλά δεν ξέρω αν οι Αμερικάνοι το χρειάζονταν αυτό».
Αν η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού ήταν ατύχημα οι Τούρκοι αξιωματούχοι θα είχαν ενημερώσει τη Μόσχα, αλλά αντιθέτως προτίμησαν πρώτα να μιλήσουν με το ΝΑΤΟ, ανέφερε ακόμα ο Ρώσος πρόεδρος.
Όσο αφορά στο Συριακό, ο Πούτιν ξεκαθάρισε πως η μόνη λύση είναι μια πολιτική λύση και η Ρωσία θα σταματήσει τους βομβαρδισμούς μόλις οι δυο πλευρές είναι έτοιμες να αρχίσουν τις συνομιλίες. Δε θα ανεχθεί εξωτερικές δυνάμεις να αποφασίσουν περί της ηγεσίας της Συρίας αλλά συμφωνεί με τις αρχές του σχεδίου που θα καταθέσει η Ουάσιγκτον στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ.
Στο θέμα της Ουκρανίας, ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι, αν και δεν υπάρχει τακτικός στρατός της Ρωσίας στην περιοχή της Κριμαία, υπάρχουν άτομα σε στρατιωτικές αποστολές. Διευκρίνισε πως είναι ανοικτός σε μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων και πως η πλευρά του Κρεμλίνου τηρεί τη συμφωνία του Μινσκ, κάτι που δεν κάνει το Κίεβο. Επανέλαβε για ακόμα μια φορά πως δεν επιθυμεί να επιβάλλει κυρώσεις στην Ουκρανία και πως δεν υπάρχει κανένα συμφέρον ή επιθυμία για συγκρούσεις στην περιοχή.
Για τα εσωτερικά της Ρωσίας, επικεντρώθηκε στην οικονομική κρίση, όπου διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους πως το χειρότερο μέρος έχει ήδη περάσει και πως η Ρωσία είναι ήδη σε τροχιά ανάπτυξης. Αν και οι μειωμένες τιμές στο πετρέλαιο δυσκόλεψαν την προσπάθεια της κυβέρνησης, το χρέος έχει ήδη μειωθεί ενώ επενδυτές ήδη ξαναδείχνουν ενδιαφέρον στη Ρωσία. Τόνισε μάλιστα πως η κυβέρνηση αναμένει αύξηση 0,7% για το 2016, 1,9% για το 2017 και 2,4 για το 2018.Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: