Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΔΕΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ...... !!!

Απογοητευμένο δηλώνει το 84,5% με τις μέχρι τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης.                                     4 στους 5 των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το νέο έτος θα φέρει χειρότερα μέτρα από όσα έχουν ήδη εφαρμοσθεί και το 84,5% ότι είναι απογοητευμένοι με τις έως τώρα κυβερνητικές επιδόσεις.
Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας και μεγάλο ποσοστό… μπερδεμένων, απογοητευμένων ή αγανακτισμένων ψηφοφόρων δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.
Στην πρόθεση ψήφου (χωρίς να υπολογίζονται λευκά/άκυρα και αποχή), πρώτο κόμμα αναδεικνύεται και μάλιστα με διαφορά το… Δεν ξέρω/Δεν απαντώ με 31%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 20%, έναντι 19% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 6,5%, ΚΚΕ 6%, ΠΑΣΟΚ/Δημοκρατική Συμπαράταξη 4%, Ένωση Κεντρώων 3%, Ποτάμι 2,5%, Λαϊκή Ενότητα. 2,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%, άλλο 3,5%, άκυρο/λευκό 5,5%. Έκδηλη είναι η απαισιοδοξία των πολιτών τόσο για την πορεία της οικονομίας της χώρας τους επόμενους 12 μήνες (79% προβλέπει ότι θα χειροτερεύσει λίγο ή πολύ), αλλά και για τη δική τους οικονομική κατάσταση τους επόμενους 12 μήνες (69% προβλέπει ότι θα χειροτερεύσει λίγο ή πολύ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: