Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ....ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ !!!

Για αριστερά της προδοσίας, μία παρένθεση στην ιστορία της αριστεράς και μάλιστα σκοτεινή, κάνει λόγο ο επικεφαλής του Σχεδίου Β Αλέκος Αλαβάνος εξαπολύοντας φαρμακερά βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.
Στο ερώτημα εάν έχει μετανιώσει, καθώς εκείνος ήταν που ανέδειξε αρχικά το σημερινό πρωθυπουργό, ο κ.Αλαβάνος υπενθυμίζει ότι διαχώρισε τη θέση του αμέσως μετά και θεωρεί πως οι εξελίξεις τον δικαίωσαν, καθώς χαρακτηρίζει τη σημερινή κυβέρνηση όργανο της τρόικα.
Κριτική ασκεί όμως και στη Λαϊκή Ενότητα, με την οποία έχει πολιτική σχέση, αποδίδοντας το αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου αφενός στο χαμηλό ηθικό του κόσμου, αφετέρου στο γεγονός ότι υπήρχε διγλωσσία στη ΛΑΕ και τα στελέχη της δεν έκαναν την αυτοκριτική τους για το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν συνδιαμορφώσει τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ περί κατάργησης των μνημονίων εντός ευρωπαϊκού πλαισίου.
“Ο νικητής των εκλογών δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, ήταν η αποχή” εκτιμά πάντως ο κ.Αλαβάνος.
Αμφισβητεί όμως και το επιχείρημα του Μαξίμου πως δεν είχε άλλη επιλογή όταν ετέθη το δίλημμα υπογραφής μνημονίου ή εξόδου από την Ευρωζώνη, υπενθυμίζοντας πως το δίλημμα αυτό ήταν γνωστό και υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να ήταν έτοιμος για αυτό: “Πρέπει να είσαι πολύ αυτιστικός ώστε να μην έχεις καταλάβει ότι η τρόικα θα σου βάλει ακριβώς αυτό το δίλημμα.”
Σημειώνει άλλωστε ότι οι πολίτες στο δημοψήφισμα επέλεξαν τη σύγκρουση με τους δανειστές και εγκαλεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν τους άκουσε.
Ο κ. Αλαβάνος επιμένει στην κατάρτιση ενός σχεδίου Β' εκτός Ευρωζώνης, όχι όμως και εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου. Χαρακτηρίζει το ευρώ δυναστευτικό νόμισμα, επισημαίνει ότι όσο δεν ενισχύεται η νομισματική ρευστότητα δεν υπάρχει δυνατότητα εξόδου από την κρίση και υποστηρίζει: “Δε θα γυρίσουμε στη νεολιθική εποχή, είμαστε ήδη εκεί.”
Δεν θεωρεί πάντως ότι η επιτυχία των Ποδέμος στην Ισπανία θα αλλάξει τους συσχετισμούς και την πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο προς όφελος της Ελλάδας, καθώς εκτιμά ότι στην ιβηρική δεν ήταν τέτοιο το βάθος των αλλαγών ώστε να επηρεάσουν τη στάση Σόιμπλε απέναντι στη χώρα μας.         

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ.Αλαβάνου στο News247

Δεν υπάρχουν σχόλια: