Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ....ΚΑΣΤΑΝΟ !!!

ΕΛ.ΑΣ., όπως... Ελληνική Ασυδοσία. Αλγεινές εντυπώσεις έχει προκαλέσει η επεισοδιακή σύλληψη ενός 61χρονου καστανά στην πλατεία Αριστοτέλους από άνδρες της ομάδας «Ζ».
Οπως αναφέρουν, στο πλαίσιο επιχείρησης πάταξης του παρεμπορίου οι αστυνομικοί θέλησαν να ελέγξουν τον καστανά, εκείνος αρνήθηκε, επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας κι έπεσε στο έδαφος. Επιτόπου κλήθηκε ασθενοφόρο και... ενισχύσεις λόγω του συγκεντρωμένου πλήθους (αντιλαμβάνον

ταν προφανώς οι αστυνομικοί τον κίνδυνο από τις ενέργειές τους να ξεσηκωθεί ο συγκεντρωμένος κόσμος εναντίον τους).
Τελικά ο μικροπωλητής οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, όπου σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 10 χιλιάδων ευρώ διότι δεν είχε άδεια! Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η 4η σύλληψή του κατά τους τελευταίους 15 μήνες για τον ίδιο λόγο.
O 61χρονος Γιώργος Δήμου από την Αριδαία έχει άλλα οχτώ αδέλφια και, παρότι ο ίδιος δεν έχει παιδιά, δίνει καθημερινά τον αγώνα της επιβίωσης. «Χρωστάω στο ΤΕΒΕ 70.000€, δεν είχα να πληρώνω 970€ κάθε δύο μήνες. Εχω άδεια, αλλά δεν μπορώ να κάνω την ανανέωση. Ζητάνε χαρτιά κι έχω πολλά πρόστιμα. Και στην Εφορία χρωστάω άλλα 70.000, με κυνηγάνε, αλλά... δεν φοβάμαι.«Κυνηγώντας τους μικροπωλητές και αφήνοντας τους μεγαλοκαρχαρίες να λυμαίνονται τις ζωές μας, δεν ανακεφαλαιοποιείται η δικαιοσύνη, που τόσο έχουμε ανάγκη. Με αυτούς τους τρόπους δεν έρχεται η ανάπτυξη, αλλά η συντριβή κάθε ελπίδας ανάκαμψης, κάθε ελπίδας να φτιάξουμε έναν κόσμο με ισονομία, ανθρωπιά και σεβασμό» αναφέρουν χαρακτηριστικά ευαισθητοποιημενοι πολίτες και καλούν μέσω facebook σε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του μικροπωλητή την Τετάρτη στις 11 το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: