Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΠΕΡΙ....''ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΟΥ'' ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ !!!

Ήρθε τρίτο μακρύτερο μνημόνιο και οσονούπω μας παίρνει τα σπίτια μετά την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας απ' τους πλειστηριασμούς, μας κατάσχει τους μισθούς μας για χρέη προς τα ταμεία κ.λ.π , ενώ πλέον τα capital controls τείνουν να γίνουν διαρκείας.
Και κάπως έτσι τα κατάφεραν μας φόρεσαν την εικόνα του επαίτη, και μας ενέταξαν στο σύστημα της οικονομικής τους ομηρίας… Και σαν να μην φθάνει αυτό οι εταίροι μας κάνουν λόγο και για έξωση από τη ζώνη Σένγκεν!!!
Την ίδια ώρα οι δηλώσεις απαξίωσης πέφτουν βροχή. Έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ που δεν κρατάνε πλέον ούτε τους τύπους… Θυμίζουμε την πρόσφατη απάντηση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ο οποίος προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο τόνισε ότι: «Άλλο οι τουρκικές στην Ελλάδα και άλλο οι ρωσικές στην Τουρκία!!!» δημιουργώντας απορίες για τον τρόπο που «βλέπουν» το Διεθνές Δίκαιο οι Αμερικανοί και οι υπόλοιποι Δυτικοί.
Τι συζητάμε πια, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα της αλληλεγγύης έχει ολοκληρωτικά καταρρεύσει. Πλέον η Ε.Ε αποτελείται από κράτη που προωθούν τα δικά τους συμφέροντα καταπατώντας ανοικτά των άλλων κρατών-μελών.
Δυστυχώς ότι και να λένε για στήριξη της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών, θετικό κλίμα και καλή εικόνα στη συμμόρφωση της Ελλάδας σε ότι αφορά τα προαπαιτούμενα, είναι να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω μέλι…  Ακόμα και η προσπάθεια του Αλέξη να κερδίσει πολιτικό χρόνο, πάει στράφι… Οι δανειστές  άλλα πράγματα έχουν στο νου τους!!!   Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: