Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Ο....ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ !!! - DEUTSCHLAND : DER....KONIG IST NACKTHEIT !!!

Οι επικεφαλής πέντε από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς συνδέσμους της Γερμανίας φοβούνται ότι οι βαθιές διαιρέσεις όσον αφορά τον τρόπο χειρισμού της προσφυγικής κρίσης και ο αυξανόμενος εθνικισμός μεταξύ των κρατών μελών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διάσπαση της ΕΕ.
Μεγάλο «άγνωστο Χ» σ’ αυτή τη δύσκολη πορεία θα αποτελέσει η Γερμανία – μια Γερμανία εγκλωβισμένη ανάμεσα στις πολιτικές παλινωδίες της Μέρκελ, την άνοδο της υπερσυντηρητικής δεξιάς και την ενεργοποίηση των πιο ακραίων και φοβικών αντανακλαστικών της κοινωνίας.
Η άφιξη φέτος στην Ευρώπη εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που θέλουν να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια σε χώρες όπως η Συρία και το Ιράκ προκάλεσε ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ ευρωπαϊκών κρατών οι οποίες ήταν ήδη τεταμένες εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην ευρωζώνη.
Σε αυτό ήρθε να προστεθεί μια αύξηση του εθνικισμού που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τον πλούτο, την οικονομική επιτυχία και την ασφάλεια της Ευρώπης, δήλωσαν στο Ρόιτερς οι πρόεδροι των πιο σημαντικών επιχειρηματικών συνδέσμων της Γερμανίας.
Η σημαντική άνοδος της ακροδεξιάς βίας στη Γερμανία καταδεικνύει πόσο επικίνδυνο είναι «να προσπαθεί κανείς να προσελκύσει ψηφοφόρους εκμεταλλευόμενος το θέμα των προσφύγων», είπε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για ηθικούς αυτουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: