Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ : ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ISIS - ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ....ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ !!! [ PHOTOS - VIDEO ]

Στοιχεία αναφορικά με τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι η οικογένεια του Ερντογάν εμπλέκεται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας και τζιχαντιστών, έδωσαν σε συνέντευξη Τύπου αξιωματούχοι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Αναλυτικότερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας παρουσίασε στοιχεία για τη διαδρομή που ακολουθεί το πετρέλαιο από τη Συρία μέχρι την Τουρκία, και προκάλεσε την Άγκυρα να αφήσει δημοσιογράφους να επισκεφτούν τις συγκεκριμένες περιοχές.
Όπως δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Ανατόλι Αντόνοφ, παρουσιάζοντας τα στοιχεία, η Τουρκία είναι ο βασικός αγοραστής του πετρελαίου που προέρχεται από το Ιράκ και τη Συρία. «Με βάση τα στοιχεία μας, η ηγεσία της Τουρκίας, ο πρόεδρος Ερντογάν και η οικογένειά του, εμπλέκονται σε αυτή την εγκληματική επιχείρηση», είπε χαρακτηριστικά.
«Παρουσιάζουμε στοιχεία για το πως γίνεται το λαθρεμπόριο πετρελαίου, ώστε να χρηματοδοτούνται τρομοκρατικές ομάδες», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος, σημειώνοντας πως η Μόσχα εξακολουθεί να λαμβάνει στοιχεία για το πως η Τουρκία «κλέβει τους γείτονές της», και διαμηνύοντας ότι η αποκάλυψη στοιχείων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.
Σύμφωνα με τους Ρώσους, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εξόρυξης πετρελαίου είναι η πόλη Ντιερ εζ Ζορ. Η διαδρομή ξεκινά από την ανατολική Συρία και καταλήγει στο διυλιστήριο της Μπατμάν στην Τουρκία. Τους τελευταίους δυο μήνες, απ’ όταν δηλαδή ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στη Συρία, έχουν καταστραφεί 32 μονάδες παραγωγής του ISIS και 11 διυλιστήρια. Οι τρεις διαδρομές είναι: η δυτική που οδηγεί σε τουρκικά λιμάνια στη Μεσόγειο, η βόρεια, στο διυλιστήριο της Πατμα και η ανατολική, στο Καζρί.
«Έχουμε αναγνωρίσει τρεις βασικές διαδρομές» είπε ο Σεργκέι Ρουσκόι, επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Από αυτές τις διαδρομές, υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, 2γίνεται η μεταφορά πετρελαίου στην Τουρκία, μέσω της Συρίας και του Ιράκ, πρόσθεσε ο ίδιος.Διυλιστήριο των τζιχαντιστών που έχει υποστεί ζημιές από βομβαρδισμούς. Φωτογραφία Today’s Zaman
Το πετρέλαιο που περνά από τις περιοχές της Συρίας, όπου τον έλεγχο έχουν οι τζιχαντιστές, καταλήγει μέσω της Τουρκίας σε τρίτες χώρες.3 «Σύμφωνα με τις πιο ταπεινές εκτιμήσεις μας, τα έσοδα των τρομοκρατών είναι σχεδόν 3 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα. Μετά τις αεροπορικές επιθέσεις μας, μειώθηκαν στο 1,5 εκατ. την ημέρα», είπε ο Ρουσκόι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: