Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ : Μ' ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ....Ν' ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ !!! [ video ]

Αέρα σιγουριάς για την «επιβίωση» της κυβέρνησης ακόμη και με την εύθραυστη πλειοψηφία των 153 βουλευτών, προσπάθησε να αποπνεύσει ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση δηλώνοντας παράλληλα πως δεν έχει «αμφιβολίες για την κοινοβουλευτική ομάδα» του ΣΥΡΙΖΑ,  συμπληρώνοντας με νόημα:
«αισθάνομαι άνετα με την πλειοψηφία των 153 βουλευτών» αλλά και πως η παρούσα κυβέρνηση, είναι κυβέρνηση τετραετίας αναφέροντας με έμφαση πως «δεν χρειαζόμαστε μια συγκυβέρνηση» ενώ τόνισε πως «οι εποχές της μεγάλης πολιτικής αστάθειας έχουν περάσει». «Το θέμα μας δεν είναι να έχουμε στήριξη από κανέναν. Το να αναζητούμε συναινέσεις σε τέτοια ζητήματα δεν είναι αδυναμία να κυβερνήσουμε». Θέλουμε να περάσουμε μια άλλη κουλτούρα», ανάφερε για να στηλιτεύσει για μια ακόμη φορά τη στάση κομμάτων της αντιπολίτευσης που από τη μία, όπως είπε, ψήφισαν τη συμφωνία και όσα προέβλεπε αλλά τώρα δεν θέλουν να ψηφίσουν τους νόμους.
Από αυτή δεν την κριτική δεν εξαίρεσε ούτε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσαν αδυναμία να ψηφίσουν το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων αφορούσε και τα κόκκινα δάνεια. Στο πλαίσιο αυτής της λογικής ενέταξε και τη συζήτηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη ξεκαθαρίζοντας πως όπως επιδιώκει να συναντηθεί με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, θα πράξει το ίδιο στην περίπτωση του Β. Λεβέντη. Ο Πρωθυπουργός όμως δεν έκρυψε και τον εκνευρισμό του καθώς «ενώ κάποιοι καλούσαν τον Β. Λεβέντη για να του παραγγείλουν πίτσα, τώρα τον έχουν αναγάγει σε ρυθμιστή της πολιτικής σκηνής».
Έσπευσε πάντως να δηλώσει πως εκτιμά τον Β. Λεβέντη αλλά και πως συμφωνεί επί της αρχής με αρκετές από τις εννέα θέσεις που έχει διατυπώσει. Στο θέμα της διαπλοκής στάθηκε ιδιαίτερα στο νόμο για τα ΜΜΕ τονίζοντας πως πρέπει να μπουν κανόνες ενώ κάλεσε όλα τα κόμματα να «βάλουν πλάτη» συνολικά στο μέτωπο κατά της διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: