Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ : Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ....ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ !!! [ video ]

Ο Πάνος Σκουρλέτης στον τηλεοπτικό σταθμό του MEGA έκανε τον ανήξερο για τον όρο σεισάχθεια ο οποίος ήταν αιχμή στις προεκλογικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα σημείωσε πως «Μην λέτε φράσεις οι οποίες έχουν ταυτίστεί με συγκεκριμένα πρόσωπα που είναι και στην επικαιρότητα τώρα». ( Μητρόπουλος )
Θυμίζουμε που και πότε χρησιμοποιήθηκε η λέξη Σεισάχθια από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα
1. Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στο Διαρκές Προγραμματικό Συνέδριο (03/01/2015) 
«Και τέλος προχωράμε στο Πρόγραμμα της Νέας Σεισάχθειας με τη Ρύθμιση κόκκινων δανείων. Η ρύθμιση των κόκκινων δανείων αποτελεί κεντρικό ζήτημα για την επανεκκίνηση της οικονομίας».
2. Πολιτική Απόφαση Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ (18-19 Οκτωβρίου 2014)
«Νέα σεισάχθεια» για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων - Η «νέα σεισάχθεια» θα περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, διαγραφή μέρους των οφειλών για όσους δανειολήπτες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και, ως γενική αρχή, αναπροσαρμογή των οφειλών έτσι ώστε η συνολική εξυπηρέτησή τους σε τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς να μην ξεπερνά το 1/3 του εισοδήματος του δανειολήπτη

3. ΔΕΘ Συνέντευξη τύπου Αλέξη Τσίπρα (14/09/2014)
«Το πρόγραμμά μας αφορά την κατεύθυνση πόρων από υπάρχοντες πόρους. Το ΕΣΠΑ και το ΤΧΣ για την αντιμετώπιση της ανεργίας και για τη νέα Σεισάχθεια και την διαγραφή, την απομείωση μεγάλου μέρους των κόκκινων δανείων».
4. Ομιλία ΔΕΘ Αλέξη Τσίπρα (13/09)
«Ο δεύτερος πυλώνας περιλαμβάνει μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας που έχουν ως προτεραιότητα την άρση της φορολογικής καταστολής στην πραγματική οικονομία, τη νέα σεισάχθεια βαρών, την ενίσχυση της ρευστότητας και της ζήτησης.) Θεσμοθετούμε τη «νέα σεισάχθεια» για τη ρύθμιση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων», που είναι προϋπόθεση για την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών, την αποκατάσταση της ρευστότητας, την ανακούφιση και την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας. Η «νέα σεισάχθεια» θα περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, διαγραφή μέρους των οφειλών για όσους δανειολήπτες που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και, ως γενική αρχή, αναπροσαρμογή των οφειλών έτσι ώστε η συνολική εξυπηρέτησή τους σε τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς να μην ξεπερνά το 1/3 του εισοδήματος του δανειολήπτη».                                                         
alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: