Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2016. ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ !!!

Για το Σάββατο 23 Ιανουαρίου η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα δράσεων που θα κινηθεί σε δυο επίπεδα: την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο το μεσημέρι και την τελετή έναρξης από το βράδυ έως αργά τη νύχτα μεταδίδοντας απλόχερα κέφι, ζωντάνια και χαρά και δημιουργώντας την αίσθηση μιας ξεχωριστής, πρωτότυπης και δυναμικής υπαίθριας γιορτής.

ΤΕΛΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΛΑΒΑΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Αποτέλεσμα εικόνας για καρναβαλι 2016 πατρα
Οι δράσεις θα αρχίσουν από τις 10 το πρωί με το μουσικό άρμα και τον τελάλη να δίνουν γιορτινή ατμόσφαιρα διαλαλώντας το χαρούμενο μήνυμα της έναρξης στη διαδρομή: Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Μπουκαούρη-Γερμανού, Αρχαίο Ωδείο. Στις 11.30 το πρωί με αφετηρία το Ρωμαϊκό Ωδείο θα ξεκινήσει η πομπή του τελάλη και της συνοδείας του (μεταμφιεσμένων καρναβαλιστών και μελών της Γνωμοδοτικής Επιτροπής) με κατεύθυνση το Δημαρχείο της Πάτρας, που θα αναστατώσει ευχάριστα τους δρόμους της πόλης ακολουθώντας τη διαδρομή: Αρχαίο Ωδείο-Γερμανού-Αγ. Νικολάου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος-Δημαρχείο. Εκεί στις 12 περίπου το μεσημέρι θα γίνει σε κλίμα γενικής ευθυμίας η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Μπάντας του Δήμου και μέσω ρίψεων σοκολατών από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών:Αποτέλεσμα εικόνας για καρναβαλι 2016 πατρα «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίκτες», που θα μας δώσουν την πρώτη φετινή δόση του παραδοσιακού γλυκού εθίμου. Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 θα εγκατασταθεί από τον Δήμαρχο στο Δημαρχείο σηματοδοτώντας εμβληματικά τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας, παραμένοντας εκεί μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 13 Μαρτίου.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» καλεί τους καρναβαλιστές να μεταμφιεστούν και να φορέσουν τον καλύτερο καρναβαλικό εαυτό τους και να προσέλθουν στις 11.30πμ στο Αρχαίο Ωδείο για να διαλαλήσουμε όλοι μαζί το μήνυμα της χαράς στην πόλη μας στην πρώτη μας αυτή πομπή της χρονιάς..


ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΤΩΝ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για καρναβαλι 2016 πατρα
Το ραντεβού θα ανανεωθεί για τις 9 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου Α΄, την πλατεία του Πατρινού Καρναβαλιού, που θα μεταμορφωθεί σε πεδίο διασκέδασης, ευρηματικών και πρωτότυπων καλλιτεχνικών δρωμένων.
Τίτλος του προγράμματος, του οποίου την μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Νίκος Τουλιάτος, θα είναι «Τα Κρουστά της Ειρήνης στην Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού» και συμμετέχουν 106 μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές (καταξιωμένοι επαγγελματίες υψηλού καλλιτεχνικού βεληνεκούς αλλά και ερασιτέχνες), όπου θα δώσουν μια θεαματική και δυναμική μουσική διάσταση στην τελετή έναρξης. Έντονο θα είναι το πατρινό χρώμα, αφού συμμετέχουν πολλοί μουσικοί από την πόλη μας.Αποτέλεσμα εικόνας για καρναβαλι 2016 πατρα
Συμμετέχουν:
-Η ομάδα κρουστών των Ολυμπιακών αγώνων ΗΧΟΔΡΑΣΗ
Κυριακή Τσακιρίδου
Βασίλης Παπανικολάκης
Γιώργος Χιντιράκης
Νίκος Τουλιάτος
-Η ομάδα Αφρικάνικων Κρουστών&Χορού Λευτέρης Γρηγορίου & τα Κρουστά της Τάκη
συμμετέχουν 10 μουσικοί
-Η ομάδα Βραζιλιάνικων κρουστών Bloco Swingueira
Υπεύθυνος: Άγγελος Πολυχρόνου. Συμμετέχουν 10 μουσικοί
- Tο Κουβανέζικο γκρουπ Havana Tropical
Seidel Borges Τραγούδι
Yussef Beato Τυμπάλες, Φωνή
Javier Rico Gongas, Φωνή
Adam Androu Πιάνο
- Ομάδα Κρουστών με βαρέλια Croussis
συμμετέχουν 60 άτομα από την δραματική σχολή Δήλος, από την δραματική σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και από την σχολή ντραμς του Βαγγέλη Γκούμα «Δίηχο».

Το Πατρινό Καρναβάλι αρχίζει - Δείτε τι ετοιμάζουν οι διοργανωτές για την έναρξη!

Μουσικοί σολίστ
1. Σοφία Ανδριανού Τραγούδι
2. Δημήτρης Καραγιάννης Σαξόφωνο
3. Στέλιος Γενεράλης Κρουστά
4. Αλίκη Μπουλταδάκη (πρώην αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής-μέλος της Εθνικής Ελλάδος Ρυθμικής Γυμναστικής) Χορός
5. Μαρουτσέλα Γασπαράτου μέτζο σοπράνο Τραγούδι
6. Φανή Τσαϊλάκη (από την Πάτρα) Τραγούδι
7. Έλενα Φέντκο Πιάνο
8. Μαρία Καραμάνη (από την Πάτρα) Τραγούδι
9. Νάντια Ανθοπούλου (από την Πάτρα) Τραγούδι
10. Άρης Αργυρόπουλος (από την Πάτρα) Πνευστά
11. Νίκος Πλέγας (από την Πάτρα) Πιάνο
12. Γιώργος Ρίζος Κιθάρα
Συμμετέχουν επίσης
1. Ζωή Τηγανούρια Ακορντεόν
2. Simone Mongelli Κρουστά
3. Βαγγέλης Γκούμας (από την Πάτρα) Κρουστά
Συνολικά 106 μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές από 6 χώρες επί σκηνής.
Μουσική επιμέλεια προγράμματος τελετής έναρξης: Νίκος Τουλιάτος.
Ηχολήπτης, υπεύθυνος σχεδιασμού Αλέξανδρος Σκρεμύδας.

Αποτέλεσμα εικόνας για καρναβαλι 2016 πατρα
Στην τελετή έναρξης μέσω ενός ταξιδιού από φωνές, κίνηση, τραγούδια και παραδοσιακά κρουστά θα ενωθούν η Ελλάδα, η Αφρική, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Κούβα και η Ιταλία για να καταλήξουν με την ομάδα κρουστών των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 της Αθήνας στο άνοιγμα του Πατρινού Καρναβαλιού για το 2016 από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο και τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.
Ο Δήμαρχος Πατρέων, στο πλαίσιο του τελετουργικού, θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2016. Με τη δέουσα «καρναβαλική» επισημότητα και μέσω σοκολατοπόλεμου από τους πέντε συλλόγους των σοκολατοριχτών, η χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Καρναβαλιού θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα. Μήνυμα ειρήνης, ελπίδας και χαράς από τον κορυφαίο στο είδος του θεσμό της χώρας.Αποτέλεσμα εικόνας για καρναβαλι 2016 πατρα
Αμέσως μετά, με τον ήχο των κρουστών που παράγουν οι ομάδες κρουστών συμπληρωμένες από την ομάδα Croussis των 60 βαρελιών θα ξεκινήσει η συναυλία με τραγούδια από όλο τον κόσμο και τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών, που θα μας ξεσηκώσουν με τους κεφάτους και εξωστρεφείς ρυθμούς τους. Για πρώτη φορά θα συμπράξουν μουσικοί από 5 χώρες με κορυφαίους Έλληνες μουσικούς και με την σύμπραξη 10 Πατρινών μουσικών και 60 σπουδαστών ηθοποιών και μουσικών σε ένα ταξίδι στον κόσμο με τα κρουστά και τις φωνές της ειρήνης.
Το πάρτυ και το καρναβαλικό κέφι θα διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύχτα με τους djs Στέλιο Αποστολόπουλο, Gogos, Luigi και Sarantis, που θα αναλάβουν τη διασκέδαση στην πλατεία.
Παρουσιάστρια της Τελετής Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού θα είναι η Νατάσα Τραγουστή, που συνέδεσε την παρουσία της με αξέχαστες παλαιότερες στιγμές του θεσμού. Η επιστροφή της Νατάσας Τραγουστή, που με μεγάλη όρεξη και με την ξεχωριστή γνώση της επανακάμπτει μετά από πολλά χρόνια στη μεγάλη γιορτή της Πάτρας, αποτελεί ένα επίσης ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής τελετής.
Αποτέλεσμα εικόνας για καρναβαλι 2016 πατρα
Τελάλης θα είναι ο Δημήτρης Χουρδούμης.
Η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 πραγματοποιείται με την συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και την υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Επίσης πρέπει να σημειωθεί η συνεισφορά του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων.


ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

-Το catering, που θα στηθεί στα καμαρίνια για τους καλλιτέχνες (Μέγαρο Λόγου και Τέχνης), είναι προσφορά της επιχείρησης «Απέναντι από το Ωδείο» της Σοφίας και Ντίνας Χαντζή.
-Το φόρεμα της μέτζο σοπράνο Μαρουτσέλας Γασπαράτου είναι χορηγία του καταστήματος Femina Femina Eπίσημο Ένδυμα-Νυφικά-Τσαλπατούρος Παναγιώτης.
-Τις κομμώσεις επιμελείται η Ελβίρα Κολόι (Elvira΄s Hair Studio)
-Το μακιγιάζ της μέτζο σοπράνο Μαρουτσέλας Γασπαράτου επιμελείται η Χρυσοθάλεια Μπονέλλη.
-Το μακιγιάζ της Αλίκης Μπουλταδάκη και της Νατάσας Τραγουστή επιμελείται η Ματίνα Πανταζίδου
Αποτέλεσμα εικόνας για καρναβαλι 2016 πατρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: