Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ : ΕΛΑΤΕ ΣΤΙΣ 21 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ....ΜΕ ΤΟΝ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΣΑΣ !!!

Δύο βασικές προϋποθέσεις για την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, θέτει σε συνέντευξή της στην Sueddeutsche Zeitung  η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η διαδικασία του ασφαλιστικού να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2016.
Λίγες ώρες μετά το Eurogroup, όπου επαναδιατυπώθηκε πως όλες οι πλευρές θεωρούν απαραίτητη τη συμμετοχή του Ταμείου - γεγονός που αναγκάστηκε να παραδεχθεί κατηγορηματικά και η ελληνική κυβέρνηση δια της συνέντευξης Τσακαλώτου στην Handelsblatt, η Κριστίν Λαγκάρντ τονίζει πως αυτό δεν θα γίνει αν δεν εκπληρωθούν, ή έστω δρομολογηθούν, δύο ζητήματα, ένα εκ μέρους της Ελλάδας και ένα εκ μέρους των δανειστών.
«Παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή μια πολιτική διαδικασία, που δεν ξέρουμε πόσο διαρκέσει, ίσως και στο δεύτερο εξάμηνο του 2016», ήταν η χαρακτηριστική της έκφραση που δίνει έμφαση στο χρονοδιάγραμμα των δανειστών, σε σχέση με αυτό της κυβέρνησης.
Δεύτερη προϋπόθεση είναι η αναδιάρθρωση του χρέους, το οποίο όπως είπε δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί η κατάσταση να συνεχιστεί έτσι.
Για περαιτέρω λεπτομέρειες, η Κ.Λαγκάρντ παρέπεμψε στην κατ' ιδίαν συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 21 Ιανουαρίου στο Νταβός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: