Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ....ΛΑΚΗ ΛΑΖΟΠΟΥΛΕ !!!

Καλλιτεχνικά, πάντα θαύμαζα τον Λάκη. Ανανέωσε τη σάτιρα, έκανε τομή με τους τηλεοπτικούς Μήτσους, διακρίθηκε για την διεισδυτική ματιά και την εύστοχη πολιτική παρατήρηση. Απ' το λεγόμενο observetional/situational comedy έως την ελληνική επιθεωρησιακή απόδοση των τεκταινομένων, αποτελούσε το φρέσκο*, το καινοτόμο, την έκπληξη. Φυσικά οι πολιτικές θέσεις και προτιμήσεις του κάθε καλλιτέχνη και θεμιτές είναι κι ανθρώπινες και την επιρροή τους θα την έχουν στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και όλα μαζί αυτά κρίνονται απ' τον κόσμο.
Διαβάζοντας το τελευταίο «άρθρο» του «Είναι η γ@μημένη η προπαγάνδα, ηλίθιε» διαπιστώνει κανείς μια υπεραπλουστευμένη δαιμονοποίηση και μια μανιχαϊστική λαϊκίστικη αντίληψη για τον κόσμο, σαν αυτή στις παλιές αμερικανικές σαπουνόπερες αλλά και στα παιδικά παραμυθία. Οι καλοί κι οι κακοί σαφώς διαχωρισμένοι μη τυχόν και μπερδευτούν τα παιδάκια. Τι τάξη πας; Άσε, βλέπουμε το Βreaking Βad όταν μεγαλώσουμε, ώστε να μην μπερδεύεσαι με το ποιος ειν' ο κακός. Τώρα θα δούμε τα 3 γουρουνάκια και τη Χιονάτη που ξέρουμε ότι είναι κακός ο κακός λύκος και κακιά η κακιά βασίλισσα. Εε, τι που το ξέρουμε; Αφού το λέει ο επιθετικός προσδιορισμός βρε.
«Οι αγρότες, από την άλλη, στους δρόμους. Θα εξαναγκάσουν όλους να βγουν στους δρόμους, με αυτά τα παράλογα μέτρα που ζητούν αυτοί και θέλει να επιβάλλει η κυβέρνησης της αριστεράς στην Ελλάδα. Θέλουν να ξηλώσουν όλο το αγροτικό σώμα της χώρας». Καμία σύνδεση του προβλήματος με το πώς φτάσαμε εδώ. Καμία σχέση δεν έχουν όσα δεν έγιναν, με τη σθεναρή αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε μεταρρυθμιστική απόπειρα πριν να έρθει στην εξουσία και καμία επιδείνωση δεν προέκυψε απ τις καταστροφικές «διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης του Γενάρχη.
Απλώς φταίνε οι κακοί οι ξένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: