Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΤΖΟΝ ΚΕΡΙ : ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΣΧΥΡΗ Η....ΦΙΛΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ !!!

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα Κυριακή, λίγο πριν αναχωρήσει από το Ριάντ, ότι οι ΗΠΑ έχουν «μια σταθερή σχέση», «μια ξεκάθαρη συμμαχία» και «μια ισχυρή φιλία», «όπως είχαν πάντα», με τη Σαουδική Αραβία.
«Τίποτε δεν άλλαξε επειδή εργαστήκαμε για να εξαλείψουμε ένα πυρηνικό όπλο μιας χώρας της περιοχής», διευκρίνισε ο Κέρι υπαινισσόμενος τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ολοκληρώνει μια 24ωρη επίσκεψη στο Ριάντ την οποία πραγματοποίησε κυρίως για να καθησυχάσει τη Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της στον Κόλπο που φοβούνται μια προσέγγιση της Ουάσινγκτον με την Τεχεράνη.
Μιλώντας στην πρεσβεία των ΗΠΑ λίγο πριν αναχωρήσει για το Λάος, ο Τζον Κέρι επεδίωξε να δώσει ορισμένες απαντήσεις.
«Άνθρωποι λένε: 'οι ΗΠΑ ίσως δεν είνα πια τόσο δεσμευμένες σ' αυτή την παλιά σχέση με τη Σαουδική Αραβία και τους άλλους φίλους τους στον Κόλπο. Η συμφωνία με το Ιράν ίσως να άλλαξε τα πράγματα και να υπάρχει τώρα μια νέα περιφερειακή συμμαχία'».
Όμως «έχουμε μια σταθερή σχέση, μια ξεκάθαρη συμμαχία και μια ισχυρή φιλία με το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, όπως είχαμε πάντα», τόνισε ο Κέρι.
Και «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στην περιοχή με τους φίλους μας και τους συμμάχους μας» ώστε «να φέρουμε τη σταθερότητα και την ευημερία», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας: «κανένας δεν επιδιώκει τη σύγκρουση. Προσπαθούμε να διευθετήσουμε αυτή τη σύγκρουση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: