Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ : ΣΗΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !!!


Άνοιξαν στις 7:00 το πρωί  οι εσωκομματικές κάλπες για να αναδείξουν πρόεδρο έναν εκ των Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7:00 το βράδυ εκτός αν υπάρξει προσέλευση την τελευταία στιγμή και η εικόνα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει περί τις 11:00 το βράδυ .Δικαίωμα ψήφου έχουν οι 404.000 πολίτες που ψήφισαν και την πρώτη Κυριακή. Όσοι ψηφίσουν θα πρέπει να προσέλθουν στα ίδια εκλογικά κέντρα με την πρώτη φορά. Θα καταβάλουν το αντίτιμο των τριών ευρώ και θα συμπληρώνουν ειδικό έντυπο, κάτι που θα κάνει πιο σύντομη τη διαδικασία και μικρότερη την ταλαιπωρία.
Ο Β. Μεϊμαράκης ξεκινά με ένα προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων καθώς στον πρώτο γύρο απέσπασε 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη και ως εκ τούτου, έχει προβάδισμα, παρότι ο ίδιος αρνείται ότι είναι το φαβορί. Όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, πάντως, τίποτε δεν πρέπει να αποκλείεται.
Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ύψος της συμμετοχής και το αν θα προσέλθουν στον δεύτερο γύρο οι 128.000 ψηφοφόροι που στον πρώτο γύρο ψήφισαν τους δύο υποψηφίους που έμειναν εκτός, τον Απόστολο Τζιτζικώστα που απέσπασε 20,4% και τον Άδωνι Γεωργιάδη με 11,3%.
Ο πρωθυπουργός δε θα μπορούσε να λείπει από τις κρίσιμες εσωκομματικές εκλογές, όπου κρίνεται όχι μόνο το μέλλον της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά κυρίως το μέλλον του Κώστα Καραμανλή.Την ανοιχτή σήριξή του στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έδειξε και ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στο εκλογικό κέντρο των Αμπελοκήπων, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία.
Ευδιάθετος και χαμογελαστός ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη και τον Ευάγγελο Αντώναρο χαιρέτισε τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και τους εκλογικούς αντιπροσώπους των δύο υποψηφίων και στη συνέχεια παίρνοντας ένα ψηφοδέλτιο και πήγε πίσω από το παραβάν.
Κατά την αποχώρησή του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στους δημοσιογράφους ''ΣΗΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''. Σύμφωνα όμως με κύκλους του Μαξίμου, η συμμετοχή του στην ψηφοφορία ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει προκειμένου να βοηθήσει τον Κώστα Καραμανλή.
Moufanet

Δεν υπάρχουν σχόλια: