Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ....ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ. ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ....ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ !!!

Σήμερα αναμένονται στην Αθήνα οι επικεφαλής του κουαρτέτου Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM). Είναι ήδη γνωστό ότι η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη και αυτό δεν οφείλεται μόνο στις εκκρεμότητες γύρω από το ασφαλιστικό.
Χάσμα υπάρχει στην εκτίμηση του δημοσιονομικού κενού για το 2016 αλλά και για τη διετία 2017-2018, με το ΔΝΤ να ζητά μέτρα ύψους πάνω από 1,5 δισ μόνο για φέτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ ακόμη δεν έχει βρεθεί συμβιβασμός για το ασφαλιστικό, το ΔΝΤ επαναφέρει την απαίτηση για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και ζητά να αποτελέσουν οι παρεμβάσεις στα εργασιακά προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Βαθύ παρασκήνιο
Στην κουίντα τα νήματα κινεί ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν, ο οποίος ως μέλος της τρόικας παλαιότερα έχει ταυτιστεί με την αποτυχία του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου. Οπως όλα δείχνουν, έχει “κολλήσει” με τη συγκεκριμένη υπόθεση, παρεμβαίνει διαρκώς, συμμετέχει σε όσο περισσότερες κρίσιμες συναντήσεις μπορεί και κάνει όλο και πιο ακραίες προτάσεις. Το τελευταίο του έργο είναι η διαρροή της αποδοκιμασίας του για την πρόταση Κατρούγκαλου και της αντιπρότασής του για μειώσεις κύριων συντάξεων από 6% έως και 30%.                                        tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: