Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΕΛΛΑΣ ΓΑΛΛΙΑ....ΣΥΜΜΑΧΙΑ !!!

Οδηγοί ταξί, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και δημόσιοι υπάλληλοι διαμαρτύρονται κατά της μεταρρυθμιστικής πολιτικής της γαλλικής κυβέρνησης. Κοινό αίτημα όλων είναι να αυξηθεί η αγοραστική τους δύναμη.
Μέρα πολλαπλών κινητοποιήσεων η σημερινή στη Γαλλία. Η χώρα μοιάζει με καζάνι που βράζει : απεργούν τα ταξί και μπλοκάρουν τους αυτοκινητοδρόμους, απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με συνέπεια την ακύρωση του 20% των πτήσεων. Απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησαν όμως και τα περίπου 5,6 εκατομμύρια δημοσίων υπαλλήλων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία, όπως και οι καθηγητές που δεν συμφωνούν με τη μεταρρύθμιση της μέσης εκπαίδευσης.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιδρούν στο πάγωμα μισθών, τη μείωση των επιδομάτων, την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και την ερήμωση των δημοσίων υπηρεσιών.
Οι καθηγητές είναι κάθετα αντίθετοι σε πολλές μεταρρυθμιστικές αλλαγές, ιδιαίτερα στη διδασκαλία γλωσσών, όπως η -σχεδόν- κατάργηση των λατινικών και αρχαίων ελληνικών. Η αύξηση της αγοραστικής δύναμης είναι το κοινό αίτημα όλων, γι' αυτό οργανώνουν μεγάλη διαδήλωση το απόγευμα στο Παρίσι.
Στον δρόμοι και οι οδηγοί ταξί
Mεγάλος εχθρός των οδηγών ταξί είναι τα ιδιωτικά αυτοκίνητα που έχουν άδεια του υπουργείου Συγκοινωνιών για μεταφορά τουριστών Mεγάλος εχθρός των οδηγών ταξί είναι τα ιδιωτικά αυτοκίνητα που έχουν άδεια του υπουργείου Συγκοινωνιών για μεταφορά τουριστών
Οι οδηγοί ταξί ξεκίνησαν τη δική τους διαδήλωση νωρίς το πρωί, προκαλώντας τις πρώτες ρήξεις. Ο μεγάλος τους εχθρός είναι τα ιδιωτικά αυτοκίνητα που έχουν άδεια του υπουργείου Συγκοινωνιών για μεταφορά τουριστών. Πρόκειται για τέσσερις-πέντε ιδιωτικές πλατφόρμες στο ίντερνετ που βρίσκονται σε συνεχή σύνδεση με τα τηλέφωνα των χρηστών. Αυτές οι υπηρεσίες έχουν «σπάσει» τις τιμές και στερούν πλέον από τα ταξί σημαντικό μέρος της πελατείας.
Έχοντας συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς συμφώνησε να συναντήσει το απόγευμα εκπροσώπους των οδηγών για την εξεύρεση χρήσης τομής.
Επικεντρωμένος στις οικονομικές συμφωνίες που θέλει να κλείσει στην Ινδία ο γάλλος πρόεδρος Ολάντ απέφυγε μια πολύ δύσκολη ημέρα εντός των συνόρων.
Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Δεν υπάρχουν σχόλια: