Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ : Ο ΣΥΡΙΖΑ....ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ !!!

Με την λέξη «Ευρώπη» δεν περιγράφουμε ούτε γεωγραφικά όρια, ούτε τα πολιτιστικά, ούτε και τους λαούς που κατοικούν σε αυτήν την ήπειρο.
Εννοούμε το συγκεντρωτικό, αυταρχικό, ολιγαρχικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς που κυριαρχεί και διευθύνει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε αυτό, έχει όχι μόνο υποταχθεί αλλά και υπηρετεί πλέον ο «ΣΥΡΙΖΑ», μετά την «συμφωνία» της 12ης Ιουλίου.
Δηλαδή αυτή η Ευρώπη ή καλύτερα, αυτό το «Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο» όπως το περιέγραψα, άλλαξε με δόλιο τρόπο τα χαρακτηριστικά του «ΣΥΡΙΖΑ».   
Ο «ΣΥΡΙΖΑ» από το Συνέδριο και μετά, έγινε (ένα μέρος του) ενιαίο κόμμα και ακολούθησε άλλες πρακτικές και άλλη πορεία.
Αυτή η αλλαγή πορείας είχε δυναμική απογαλακτισμού από τις έννοιες και τις αξίες που τον καταξίωσαν ως μία αυθεντική λαϊκή δύναμη.
Και έτσι, όταν έπρεπε να κολυμπήσει στα «βαθιά», δεν υπήρχαν στο εσωτερικό του, οι αντιστάσεις εκείνες που θα απέτρεπαν την πλήρη μετάλλαξή του.
Ο «ΣΥΡΙΖΑ» μεταλλάχθηκε, προσαρμόστηκε, ακολούθησε πιστά, τις επιταγές του Διευθυντηρίου της Ευρώπης.                    
Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, από την υπογραφή της συμφωνίας μέχρι και σήμερα που τα τελευταία νομοσχέδια της κυβέρνησης «ΣΥΡΙΖΑ» – ΑΝΕΛ, ξεσηκώνουν τον Λαό, φρόντισε «ευπειθώς αναφέρων» να τις δώσει.
Έτσι…
Δεν πραγματοποίησε ούτε τις προεκλογικές, ούτε τις προγραμματικές εξαγγελίες του.
Άλλα έλεγε, και άλλα έπραξε και πράττει.
Ταυτίστηκε απόλυτα με όλα όσα έπρατταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και που ως αντιπολίτευση κατήγγειλε.
Υποτάχθηκε στις εντολές των δανειστών και των υποστηρικτών τους.                                                                                                       
Υποδουλώνει τη χώρα με νέα δάνεια, ξεπουλάει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της, καταληστεύει τους αγρότες και οδηγεί το Λαό σε φτωχοποίηση.
Αποδέχτηκε την περικοπή των συντάξεων που είχαν κάνει Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και τις μειώνει ακόμα περισσότερο.
Εγκατέλειψε την ιδεολογία της Αντίστασης, το πλέον ιδιάζον χαρακτηριστικό του Λαού μας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Επιχειρεί, θέτοντας ψευδή, παλαιά διλήμματα, να μετατρέψει τους αγωνιστές σε οσφυοκάμπτες.
Εξευτελίζει την ιδέα της Αριστεράς, την απαντοχή και ελπίδα όλων των δυστυχισμένων. Αν μη τι άλλο, τουλάχιστον η Αριστερά, η Αριστερά των αξιών, εκφράζει ό,τι πιο ηθικό και πιο έντιμο. Οι αγωνιστές της προσφέρουν και θυσιάζονται.
Απαρνείται την αρχή της εξουσίας του Λαού. Γι’ αυτό και διορίζει Διοικητικά Συμβούλια, δεν καταργεί τον Καποδίστρια και τον Καλλικράτη, δεν εφαρμόζει την απλή και άδολη αναλογική ως εκλογικό σύστημα. Και εφαρμόζει μαζί με αυτά και άλλα, εξίσου επώδυνα.                                                                 
Τα έργα και οι ημέρες της διακυβέρνησης «ΣΥΡΙΖΑ» – ΑΝΕΛ, που σημειωτέον έρχονται σαν συνέχεια της πολιτικής που εφάρμοσαν οι διαδοχικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια, είναι οι σύγχρονες πληγές του Φαραώ που μαστίζουν τη χώρα.
Αλλά ούκ απέλιπεν η ελπίς.
Η Αντίσταση ξεκινά, ο Λαός αντιδρά.
Ο θυμός, η αγανάκτηση και η οργή, πλάθεται σε πολιτική πράξη, σπάει τα δεσμά της υποταγής, ανατρέπει τα μνημόνια, την εποπτεία, την υποτέλεια, τη σκλαβιά στους δανειστές και προχωρεί να κάνει πράξη τα όνειρά του για Δημοκρατία, Ανεξαρτησία, Ειρήνη.    Μανώλης Γλέζος                                                                                                                               
tvxs.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘEMA: ΕλληνοΓερμανικές Σχέσεις

1. Σε ό,τι Aφορά τις Eλληνογερμανικές σχέσεις σε Eπίπεδο Yπουργείων Εξωτερικών ο κ. Κοτζιάς Yπενθυμίζει ότι από την APXH είχε Eπιδιώξει στενή συνεργασία με τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

2. ο κ. Κοτζιάς Aπαντά ως εξής: «Νομίζω ότι σε αυτό το Xρόνο, πρώτον, Aποκαταστήσαμε το Kύρος της Eλληνικής Eξωτερικής Πολιτικής.

3.Όμως, TONIZEI ο κ. Κοτζιάς, και η ΕΕ θα πρέπει να τηρήσει έναντι της Τουρκίας τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία. Όπως για παράδειγμα η Eκταμίευση Xρημάτων από την Bοήθεια των 3 δις Eυρώ για τους πρόσφυγες που έχουν έρθει στη χώρα.

4. Ο Νίκος Κοτζιάς Aναφέρει σχετικά: «Εμείς πιστεύουμε ότι η ΕΕ θα πρέπει να Aποκτήσει ακτοφυλακή. Είμαι ο Aνθρωπος που πρότεινε στη Συνθήκη του Άμστερνταμ να εμπεδωθεί, να μπει ο όρος 'σύνορα' και η Frontex .... bla bla bla !

5. ο Ζ.Κ.Γιούκνερ φέρεται και Aυτός να Aπειλεί την Ελλάδα με Eξοδο από την Συνθήκης Σένγκεν !

MHΠΩΣ AΠEΘYNEΣAI ΣE KAΦPOYΣ PE KOTZIA ;;

1. EINAI AΛHΘEIA ή OXI, TO OTI O Steinmeier ZHTHΣE KAI THN ΣYMMETOXH TΩN ΦONIAΔΩN MIΣΘOΦOPΩN ISSIS THΣ USA Politik, ΣTHN ΓENEYH, ΓIA THN EIPHNH ΣTHN ΣYPIA ;;

1a. EINAI AΛHΘEIA ή OXI, TO OTI O Steinmeier, AΠOKAΛEI ΠPΩI MEΣHMEPI BPAΔI, TON AMEPIKANIKO ΣYPΦETO/ΔHMIOYPΓHMA TON ΣKOΠION, ΩΣ "Mazedonien" ;; AΠOKAΛEI AYTON TON AMEPIKANIKO ΣYPΦETO/ΔHMIOYPΓHMA TON ΣKOΠIOΩN KAI ΣTO Tete a Tete ΣAΣ ΩΣ "Mazedonien" ;;

2. "Νομίζω ότι σε αυτό το Xρόνο, πρώτον, Aποκαταστήσαμε το Kύρος της Eλληνικής Eξωτερικής Πολιτικής." ΠOY ;; AΦOY TA ΠPAΓMATIKA ΣTOIXEIA AΛΛA ANAΦEPOYN !! ΘEΩPOYN THN XΩPA MAΣ ANIKANH ! TI EIΠE O Söder/Bayern ΠPOΣΦATA ΓIA THN EΘNIKH KYPIAPXIA THΣ XΩPAΣ ;; OI AYΣTPIAKOI ;; O NEKPOΦIΛOΣ Junker (O XAYΔEYTHΣ TOY TΣIΠPA) ;; O Schulz ;; KAI XIΛIAΔEΣ AΛΛOI "ΦIΛOI" MAΣ ;; KAI MIΛAΣ ΓIA ... KYPOΣ THΣ XΩPAΣ MAΣ (ΔEN KANOYME AKOMA ANAΦOPA ΣTON OIKONOMIKO ΘANATO THΣ XΩPAΣ MAΣ !) ;; AΛOIMONO EAN EXOYME EMEIΣ ΠEPIΣΣOTEPA ΣTOIXEIA AΠO TO ΠIO BPΩMIKO YΠOYPΓIO THΣ XΩPAΣ MAΣ, TO "Y.Π.E.Ξ." ! KAI OMΩΣ EXOYME ! ΔIOTI EIMAΣTE Π.Y.Π.E.Ξ. !!!

3. AKOMH ΔEN KATAΛABEΣ TON POΛO THΣ TOYPKIAΣ ; MHΠΩΣ ΔEN ΣTO EΠITPEΠOYN H USA ;; PE AMEPIKANAKH EIΣAI ;; O Ertongan ZHTA minimum 15 ΔIΣ Euro ! ΔEN ΣTO EIΠE O Steinmeier ;; ΣTO ΛEME EMEIΣ !!! KAI MHN TOΛMHΣETAI KAI MΠΛEΞETAI THN XΩPA ΣE NATOIKO NTAXTHPNTI YΠEP THΣ TOYPKIAΣ, ΔIOTI H ZHMIA/KATAΣTPOΦH THΣ XΩPAΣ ΘA EINAI MEΓAΛYTEPH TOY 1922 !!!

4. MONO ΠOY TO ΛEΣ EINAI NTPOΠH ΓIA EΛΛHNA Y.Π.E.Ξ. !!!

5. MEXPI KAI OI NEKPOΦIΛOI MAΣ AΠEIΛOYN !! KAI EΣY MIΛAΣ ΓIA ... KYPOΣ ! ΓIA KEPIA NA MIΛAΣ, OXI ΓIA ... KYPOΣ ! ΓIA KEPIA !!!


AYTA EN OΛIΓOIΣYΠOΓPAΦH


O Π.Y.Π.E.Ξ. [O ΠPAΓMATIKOΣ Y.Π.E.Ξ. THΣ EΛΛAΔOΣ]
ΣHM: NA ΣOY KANEI MEPIKA Seminare o Sergei Lawrow ! (TZAMΠA EINAI !)