Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

ΓΙΑΤΙ Η....''ΑΝΑΠΤΥΞΗ'' ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ !!!

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, και με το "Σχέδιο Κατρούγκαλου” για δραματική αύξηση στις εισφορές συνταξιοδοτικής αυτασφάλισης στο 20% του καθαρού εισοδήματος του ελεύθερου επαγγελματία, με άλλο 20% για κλάδο υγείας, επικουρικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ, σε συνδυασμό με την βαρύτατη φορολόγηση σε ό,τι μένει με 29% συν προκαταβολή επόμενης χρήσης άλλα 29% (από το 2017), συν 4%-8% έκτακτη εισφορά που μόνο έκτακτη δεν είναι, συν τέλος επιτηδεύματος άλλα 650 ευρώ ετησίως, κόστος ενέργειας υπερδιπλάσιο από της Γερμανίας, κλπ, δείχνουν προς μια κατεύθυνση:

-τον αφανισμό κάθε "επιχειρηματικότητας ανάγκης”, ή ουσιαστικό "Διωγμό των Μικρομεσαίων” από τη χώρα.
Το ελληνικό κράτος απαλλοτριώνει, από ένα αρχικά αξιοπρεπές εισόδημα πχ 2.000 ευρών το μήνα:
- (20%+20%)=40% για αυτασφάλιση,
- συν από το υπολειπόμενο 60% το (29%+29%+4%) = 0,6Χ62% = 37,2% για φόρους,
- συν 650 ευρώ τέλος επιτηδεύματος (650/24.000=2,71%),
δηλαδή συνολικά 79,91% άμεσης φορολόγησης.
Αυτό το 80% στρογγυλεμένο, είναι μάλιστα πριν αρχίσει η έμμεση φορολογία, με το ΦΠΑ 23% σε ό,τι αγοράζει κανείς, τις πληρωμές των κρατικών προστίμων και τόκων αλλά και κεφαλαίου σε τραπεζικά δάνεια, φόρο στα καύσιμα, φόρο στην τηλεφωνία, φόρο στις ασφαλιστικές καλύψεις, τέλη κυκλοφορίας κλπ κλπ μη εκπιπτόμενα.
Το κράτος λειτουργεί ως να θέλει να δολοφονήσει οικονομικά όποιον ιδιώτη τολμάει να σκεφτεί να δημιουργήσει πλούτο για την κοινωνία και τον εαυτό του.
Οι πραγματικές επιπτώσεις θα είναι αρχικά να εκτοξευθεί η ανεργία στο 70%, να καταρρεύσουν στο μηδέν τα δημόσια έσοδα (οι φόροι όποιου αμείβεται από το κράτος είναι απλά έκπτωση στην αμοιβή του και ΔΕΝ γεμίζουν τα ταμεία), και να υποχρεωθεί η χώρα τελικά να επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα. Νομοτελειακά. Με βεβαιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: