Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΔΡΑΚΟ ΤΑ ΠΕΡΙ....''ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ'' ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟΥ ΛΕΕΙ Η ΕΥΠ !!!

Ανυπόστατο και εκτός πραγματικότητας χαρακτηρίζουν κύκλοι της ΕΥΠ το δημοσίευμα του tvxs.gr που κάνει λόγο για εντολή του πρωθυπουργού στην ΕΥΠ για φύλαξη του Νομισματοκοπείου το καλοκαίρι του 2015.
Όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας πληροφορήθηκε πως υπήρχε σχέδιο να «απαλλοτριωθούν τα χρηματικά αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος που φυλάσσονται στο Νομισματοκοπείο» και «σήμανε συναγερμό στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» να «φρουρεί το Νομισματοκοπείο προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχείρηση εφόδου».
Κύκλοι της ΕΥΠ υπογραμμίζουν ότι η περιγραφόμενη στο δημοσίευμα πράξη είναι εκτός πραγματικότητας και πέρα κάθε νομιμότητας. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν προκύπτει από το νόμο για τις αρμοδιότητες της ΕΥΠ και απαγορεύεται αλλά και πρακτικά δεν θα μπορούσε να γίνει.
Η ΕΥΠ, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, δεν έχει ούτε το μηχανισμό ούτε τη δυνατότητα να υποστηρίξει μια τέτοια είδους φύλαξη κτιρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος, οι αρμοδιότητες της ΕΥΠ αφορούν ξεκάθαρα ζητήματα κατασκοπείας, αντικατασκοπείας και σχετικές με αυτές πληροφορίας και όχι φύλαξης.
Υπεύθυνη σε ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν, σύμφωνα με το νόμο αλλά και πρακτικά η Αστυνομία και όχι η ΕΥΠ.
Όπως προσθέτουν κύκλοι της ΕΥΠ, το δημοσίευμα αποδεικνύεται ανυπόστατο και για ακόμη έναν λόγο. Είναι δυνατόν ο ίδιος ο πρωθυπουργός να μην γνωρίζει τέτοιου είδους πρακτικά ζητήματα που σχετίζονται ξεκάθαρα με τις αρμοδιότητες μιας υπηρεσίας;
Η ΕΥΠ, δεν θα ήταν αυτή που θα φρουρούσε το κτίριο, αλλά εκείνη που θα μπορούσε να δώσει σχετικές πληροφορίες για ενδεχόμενη εισβολή.                                                                             Το Κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: