Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ELDORADO GOLD : ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ....Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!

Αναστολή εργασιών, ομηρία εργαζομένων και καταγγελίες προς την κυβέρνηση περιλαμβάνονται σε όσα δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Πολ Ράιτ.

«Μένουμε υπό όρους»

Μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία αναστέλλει το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεών της στη Χαλκιδική, ο CEO υποστήριξε ότι «είναι θέμα χρόνου να σταματήσει τελείως η δραστηριότητά μας στην Ελλάδα» καθώς οι άδειες που χρειάζεται η ελληνική θυγατρική «Ελληνικός Χρυσός» είναι «όμηροι σε πολιτικές αποφάσεις». «Η εταιρεία είναι δεσμευμένη στο έργο της, τα project είναι ανοιχτά και είμαστε σε σημείο καμπής (...) Η Eldorado έχει δυνατούς επενδυτές και είμαστε πρόθυμοι και έτοιμοι να ρίξουμε χρήματα στην Ελλάδα αλλά θέλουμε να έχουμε απέναντι μας έναν αξιόπιστο συνομιλητή, κάτι που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράιτ.  
Ο CEO της Eldorado Gold θα έχει σειρά επαφών σήμερα και αύριο. 
Στις 16.30 θα συναντηθεί με εκπροσώπους του ΣΕΒ. Στις 18.00 με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ακολουθήσει συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός. 
Την Τετάρτη (13/01), θα συναντηθεί στις 09.30 με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, στις 10.30 με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη. Στις 12.00 με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και στις 14.30 με τον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: