Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Ο ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ....''ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ'' !!!

Ενισχύονται η ξενοφοβία και η ισλαμοφοβία στην Ευρώπη με το Pegida να πρωτοστατεί σε καλέσματα διαμαρτυρίας ανά την Ευρώπη εκμεταλλευόμενο το προσφυγικό ζήτημα. Θέλοντας να αξιοποιήσει το βαρύ κλίμα για το προσφυγικό στην ΕΕ και να επεκταθεί και πέραν της Γερμανίας, το ισλαμοφοβικό, ξενοφοβικό Pegida καλεί σε συγκεντρώσεις σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.
Οι σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία, φαινόταν πως θα αποτελoύσαν την αφορμή για επέκταση του φασιστικού μορφώματος, το οποίο έλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει τις ξενοφοβικές οργανώσεις ανά την Ευρώπη.
Τα καλέσματα δεν γίνονται πλέον μεσω των social media, αλλά με επίσημα συνέδρια και αυτό είναι κάτι που δημιουργεί ανησυχία στην Ευρώπη. Το Pegida έχει καλέσει για σήμερα Σάββατο σε συγκεντρώσεις, εκτός από τη Γερμανία, σε Αυστρία, Βέλγιο, Βρετανία, Γαλλία, Πολωνία, Τσεχία και Ελβετία.
Στην ίδια τη Γερμανία, οι αρχές θεωρούν ότι έχουν ενισχυθεί ειδικά η προσέλευση ακραίων στπ «κίνημα κατά της ισλαμοποίησης» ενώ το συγκοινωνούν δοχείο του Pegida στο κομματικό τοπίο, το AfD, ενισχύεται δημοσκοπικά -με τον αντικαγκελάριο Γκάμπριελ να διαπιστώνει ότι η ρητορική τού AfD πλησιάζει όλο και περισσότερο εκείνη των ναζί.
Κάλεσμα υπήρξε και στο Καλαί της Γαλλίας, περιοχή συγκέντρωσης αλλά και διέλευσης προσφύγων και μεταναστών, με το γαλλικό υπουργείο εσωτερικών όμως να απαγορεύει τη συγκέντρωση με το αιτιολογικό των κινδύνων ασφαλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: