Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ....ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ Ή ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ???

Καίριο "πλήγμα", στην προπαγάνδα, που αγνοεί την καθαρότητα της λευκής φυλής και θέλει ανοιχτά σύνορα, για κάθε κυνηγημένο, έχει επιφέρει αυτό το ποστ, που από προχθές αναρτά κάθε εθνικά καθαρόαιμο φασιστοσάϊτ.
Ακόμα και το σάϊτ της Αστυνομίας.
Και επειδή ο τύπος που το επινόησε, ως μονόφθαλμος, που πιστεύει ότι βασιλεύει στους τυφλούς οπαδούς του, απλά μας κάνει και γελάμε,
ας πάρει κι από μας μια απάντηση, μπας και ντραπεί για την άγνοια του και το αποσύρει.
Και η Βουλγαρία και η Ρουμανία είναι εκτός της Συνθήκης του Σένγκεν.
Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν δικαίωμα σε ανοιχτά σύνορα, προς άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ούτε για τους πολίτες τους, ούτε για τους πρόσφυγες.

Κάτι που ακούω συχνά και δείχνει το μέγεθος της άγνοιας είναι το γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν πάνε στις κοντινές (ή ομόθρησκες) χώρες αλλά έρχονται Ευρώπη. Μια ματιά στους αριθμούς αντικρούει το επιχείρημα καθώς οι γειτονικές χώρες είναι οι πρώτες που δέχονται το βάρος μια εμπόλεμης κρίσης. Σχεδόν 4 εκατομμύρια Σύροι έχουν καταφύγει στις γειτονικές χώρες - οι οποίες λόγω της εισβολής στο Ιράκ, είχαν ήδη δεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες ιρακινούς. Συγκεκριμένα στο Λίβανο έχουν καταφύγει 1,170,000 Σύροι πρόσφυγες, στο Ιράκ 251,690, στην Ιορδανία 630,000 και στην Τουρκία 1,800,000.
Στο Πακιστάν υπάρχουν σήμερα 1,600,000 Αφγανοί καταγεγραμμένοι πρόσφυγες ενώ περίπου 900,000 ζουν σε καταυλισμούς στο Ιράν. Στην Ευρώπη θα καταφύγουν όσοι καταφέρουν να μαζέψουν τα ποσά που ζητάνε οι δουλέμποροι είτε με το να πουλήσουν όποια περιουσία είχαν, να δανειστούν χρήματα ή ακόμα και βάλουν τον ίδιο τον εαυτό τους ενέχυρο στα κυκλώματα που θα τους φέρουν σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα. Αυτό το απλό γεγονός το γνωρίζουν οι δουλέμποροι, αλλά όχι οι υπερέλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: