Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ....ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΔΝΤ !!!

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των χρεών της ήδη στα τέλη Μαρτίου, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, υπό τον τίτλο «Χρεωκοπία ήδη τον Μάρτιο;» Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «το Ταμείο ανησυχεί ιδιαίτερα η προθυμία πολλών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ισχυρότερες παραχωρήσεις προς τους Έλληνες σε ό,τι αφορά τους όρους λιτότητας στο πλαίσιο του  προγράμματος, λόγω της επιβάρυνσης από την τρέχουσα προσφυγική κρίση», κάτι το οποίο μπορεί να εκληφθεί ως αναφορά στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Ενώ συνεχίζει, «το ΔΝΤ επιμένει στις υποσχέσεις μεταρρυθμίσεων των Ελλήνων και μπλοκάρει την εδώ και καιρό εκκρεμούσα έκθεση αξιολόγησης, που πρέπει να δώσει το πράσινο φως ώστε να συμμετάσχει το Ταμείο στο τρίτο πακέτο διάσωσης».

«Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι Έλληνες έχουν υποσχεθεί μόνιμα πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ το έτος. Επειδή δεν καταφέρνουν να φορολογήσουν επαρκώς τους εύπορους, πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις» καταλήγει το δημοσίευμα του περιοδικού που κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: