Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΟΥΤΕ....ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΥΤΕ....ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ !!!

Κυβέρνηση, δανειστές μέσα ενημέρωσης στήνουν και πάλι το γνωστό δραματικό σκηνικό ενόψει της τελικής διαπραγμάτευσης για την περιβόητη πρώτη αξιολόγηση. Στόχος και αυτή τη φορά η δημιουργία κλίματος ανησυχίας και τρόμου, προκειμένου να «περάσουν» τα εξοντωτικά μέτρα του τρίτου μνημονίου. Σε «μέρες Ιουλίου 2015» παραπέμπουν τα μέσα ενημέρωσης, περιγράφοντας τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούν οι δανειστές στην κυβέρνηση, προβάλλοντας το δίλημμα «μνημόνιο, ή καταστροφή»…
Όμως, η κατάσταση μοιάζει όλο και πιο πολύ με την ιστορία του «ψεύτη βοσκού». Μια, δυο, τρεις φορές, η επίκληση της ψεύτικης απειλής μπορεί να έπιασε και ο κόσμος να «διάλεξε» το μνημόνιο ελπίζοντας ότι είναι το μικρότερο κακό.
Σήμερα όμως ένας πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, σίγουρα η πλειοψηφία, είναι πεπεισμένο ότι ο ασφαλέστερος δρόμος για την καταστροφή είναι το… μνημόνιο.
Οι αριθμοί μιλούν και λένε ότι για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά δεν υπάρχει αύριο, στην κυριολεξία. Για εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους δεν υπάρχει φως στο τούνελ της ανεργίας. Για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους η φτώχεια και η πείνα έγιναν καθημερινοί σύντροφοι. Για εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες δεν υπάρχει «επόμενη μέρα» στο χωριό και τις καλλιέργειες τους. Για εκατοντάδες χιλιάδες εμπόρους και επαγγελματοβιοτέχνες το «λουκέτο» είναι πλέον αναπόφευκτο.
Για εκατομμύρια ανθρώπους σ΄ αυτό τον τόπο, αυτή είναι η καταστροφή!
«Ούτε μνημόνιο, ούτε καταστροφή», λοιπόν.
Η απελευθέρωση από το άγος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υπό τις παρούσες συνθήκες η βασική προϋπόθεση, όχι μόνο για να ανοίξει ο ορίζοντας μιας εφικτής και ρεαλιστικής λύσης του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού προβλήματος, αλλά και όρος γενικότερης απεμπλοκής από τα σχέδια του ευρωατλαντισμού που σέρνουν το λαό σε έναν πόλεμο ανυπολόγιστων διαστάσεων και συνεπειών.
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: