Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΑ SUPER MARKETS ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ ΤΑ....ΛΗΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ !!!

Πόλεμο κατά της....σπατάλης φαγητού κήρυξε η Γαλλία, η οποία με νόμο απαγορεύει στα σούπερ μάρκετ να πετούν τα ληγμένα απούλητα τρόφιμα.
Σύμφωνα με τον νόμο, τα καταστήματα υποχρεούνται πλέον να δωρίζουν τα είδη διατροφής σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και τράπεζες τροφίμων, αντί να τα καταστρέφουν ρίχνοντας πάνω τους χλωρίνη και να τα μεταφέρουν σε χωματερές, όπως έκαναν στο παρελθόν.
Ο νέος νόμος ψηφίστηκε ομόφωνα από τη γαλλική γερουσία την Τετάρτη, μετά από πρόταση που υπέβαλε ο βουλευτής Arash Derambarsh. Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, το πρωτοποριακό αυτό νομοσχέδιο ισχύει για όλα τα σούπερ μάρκετ με μέγεθος 400 τετραγωνικά μέτρα και άνω.
Αποτέλεσμα εικόνας για ληγμενα τροφιμα Σε περίπτωση παράβασης του νόμου, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν τσουχτερά πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν και τα 75.000 ευρώ ή ακόμα και ποινές φυλάκισης που αγγίζουν τα δύο χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Arash Derambarsh πρόκειται σύντομα να αρχίσει μια εκστρατεία για τη θέσπιση πανευρωπαϊκού νόμου που θα απαγορεύει στα σούπερ μάρκετ να πετούν τα ληγμένα απούλητα προϊόντα τους. «Το επόμενο βήμα είναι να ζητήσω από τον πρόεδρο Ολάντ να ασκήσει πίεση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ώστε να επεκταθεί ο νόμος σε όλοκληρη την ΕΕ», αναφέρει ο γάλλος βουλευτής, τονίζοντας πως «η....μάχη κατά της σπατάλης φαγητού μόλις ξεκίνησε».
Πηγή ΚτΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: