Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕ ΤΙΣ ΓΚΛΙΤΣΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΑΤ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ !!! [ video ]

Σε αγροτικό κλοιό βρίσκεται η Αττική από τις κινητοποιήσεις των αγροτών και την «απόβασή» τους στην Αθήνα. Από το πρωί σημειώνονται επεισόδια και ένταση τόσο στο κέντρο της πόλης και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και περιφερειακά της Αθήνα, στο Χαϊδάρι και το Μαρκόπουλο.
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την μετάβαση των αγροτών στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο του πανελλαδικού παναγροτικού συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή και αύριο Σάββατο στην «καρδιά» της Αθήνας.
Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα ενώ η παρουσία της αστυνομίας και της τροχαίας είναι ιδιαίτερα έντονη από τις πρώτες πρωινές ώρες.
Υπολογίζεται ότι έως τις 6 το απόγευμα θα έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες και από τις άλλες περιοχές.Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου αλλά και αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο».
Την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση τους στην κινητοποίηση των αγροτών εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.
Στις 11 το πρωί του Σαββάτου το ΠΑΜΕ διοργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια και η ΑΔΕΔΥ θα δώσει το παρόν στην πλατεία Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: